Nieuws Antwerpen Contract voor Intris bij Transport Van Aperen

Contract voor Intris bij Transport Van Aperen

Contract voor Intris bij Transport Van Aperen

intrisjeHet transportbedrijf Van Aperen heeft bij software communicatieprovider Intris een compleet transport management systeem (TMS) gekocht. Het ging erom de automatisering van de transportactiviteiten te koppelen aan de planning van het zusterbedrijf Couwels & Co dat van zijn kant als expeditiebedrijf fungeert.

Transporteur Van Aperen biedt zijn klanten zowel vervoers- als opslagdiensten aan. Het bedrijf uit Wuustwezel stemt zijn activiteiten daarbij af op het zusterbedrijf Couwels & Co dat gespecialiseerd is in import, export en expeditie. Couwels is tevens de belangrijkste opdrachtgever van Van Aperen. In samenwerking met Intris werd in dit opzicht gekozen voor het pakket TRIS forwarding dat speciaal voor Van Aperen nog uitgebreid werd met groupagefunctionaliteiten. “Het ging er ons om optimale functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid te kunnen garanderen”, zegt operations manager Koen Van Aperen. “Onze prioriteit was een beter overzicht vanuit één oplossing. En dat hebben we nu.”

De implementatie van het nieuwe systeem begon in november van 2013. TRIS Forwarding ging twee maanden later al live.

Intris bestaat  20 jaar. De onderneming is opgezet door Patrick Van De Looverbosch en Tony Vertenten. Het bedrijf uit Berchem werkt voor iedereen die betrokken is in de overslagactiviteiten in de haven zoals expediteurs, douaneagenten, rederijen en vervoerders. Het gaat erom dat Intris voor de nodige integratiemogelijkheden zorgt waardoor zowel externe als interne softwarepakketten met elkaar kunnen communiceren. Intris stelt vandaag zo’n 50 mensen tewerk. In 2013 werd een omzet van pakweg 5,5 miljoen euro gerealiseerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.