Nieuws Antwerpen Contract voor Vanas in Abu Dhabi

Contract voor Vanas in Abu Dhabi

Contract voor Vanas in Abu Dhabi

vanasVanas Medical, een afdeling van Vanas Engineering  heeft verdeelapparaten voor geneesmiddelen verkocht in Abu Dhabi. De onderneming uit Kruibeke heeft daarmee zijn internationale marktpositie versterkt. De groep Vanas is een toeleverancier van investerings- en verbruiksgoederen. Met Vanas Engineering gaat het vooral in de richting van opslagsystemen voor ziekenhuizen en garages. Vanas zelf is vooral gespecialiseerd in de leveringen van handgereedschappen en hijswerktuigen.

Zeker wanneer het om duizenden verschillende onderdelen of producten gaat zijn efficiënte opslagsystemen bepalend voor de rentabiliteit van de activiteiten. Ook in ziekenhuizen waar oa. vele duizenden verschillende geneesmiddelen gebruikt worden. Vanas Engineering en Vanas Medical  moeten het in dit opzicht van snelle verdeelapparaten hebben waaraan een eigen software gekoppeld werd. “Wij hebben al meer dan 50 dergelijke systemen geïnstalleerd in Belgische ziekenhuizen”, zegt gedelegeerd bestuurder Eric Van Assche. “We slagen er nu ook in om door te breken op de internationale markten en een nieuw contract in Abu Dhabi is daarbij richtinggevend.”

Het contract in Abu Dhabi zou eerste instantie 100.000 euro waard zijn. Het gaat om een proefbestelling van drie systemen. De klant krijgt overigens de gelegenheid om in het kader van het contract samenwerkingsverbanden te ondertekenen met buitenlandse experten die hun zorg vervolgens upgraden. Zo met het Universitair Ziekenhuis Brussel dat eveneens de systemen van Vanas gebruikt.

De groep Vanas is gegroeid uit een groothandel/verdeler van gereedschappen. Dat gaat van hamers en tangen tot beslag, sloten, veiligheidskasten, hijswerktuigen, werkplaatsinrichtingen, magazijnstellages, vloeistofbarrières, labotafels enz. Vanas onderschreef enkele dagen geleden nog een nieuw contract met Woonhaven Antwerpen.

Met Eric Van Assche is het bedrijf inmiddels aan zijn derde generatie toe. Die ontwikkelingen hebben tot de oprichting van Vanas Engineering geleid, een eigen offspring die het het vooral moet hebben van efficiënte opslagsystemen. Vanas Engineering garandeert daarbij ook langetermijnonderhoudscontracten en flexibele software-aanpassingen.

De groep tekende verleden jaar voor een omzet van zowat 30 miljoen euro. Vanas stelt in zijn twee vestigingen in Kruibeke en Melsele  120 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.