Nieuws Antwerpen Contraload gaat internationaal

Contraload gaat internationaal

Contraload gaat internationaal

contraloadContraload, een specialist in de verhuur en het beheer van plastic palletten en bakken wil verder internationaal doorbreken. Het bedrijf uit Niel krijgt daartoe de steun van het durfkapitaalfonds Down2Earth.

Transportbedrijven gebruikten tot nog toe veelal houten palletten voor het vervoer van hun goederen. Zeker voor de behandeling van voedingsproducten zijn houten palletten geen aanrader. Houten palletten kunnen nu eenmaal veel bacteria bevatten. Wanneer je melk of fruitsappen vervoert is dit zeker geen ideale formule.

Sylvain Naets en Jesse Sels zetten daartoe in 2004 hun firma Contraload op en vervingen de houten palletten door plastic ladingdragers die veel hygiënischer zijn. Ze kunnen bovendien makkelijk schoongemaakt worden en naderhand zelfs gerecycleerd. Versleten palletten worden herwerkt tot nieuwe. Contraload had dan ook heel wat succes met zijn plastic palletten en bakken. Het jonge Antwerpse bedrijf verhuurt er vandaag zo’n 650.000 stuks van aan klanten zoals Nestlé, Barry-Callebaut, Campina, McCain, Iglo e.a. Niet toevallig allemaal voedingsbedrijven.

Het jonge Antwerpse bedrijf wil vandaag verder internationaal doorbreken en krijgt daartoe de steun van het investeringsfonds Down2Earth. De investeerders nemen meteen net geen 50% van de aandelen in Contraload in portefeuille. De stichters van het bedrijf houden zelf een kleine meerderheid aan.

Contraload budgetteeert voor het lopende boekjaar een omzet van zowat 20 miljoen euro. Volgens de krant De Tijd wil het bedrijf in de komende jaren telkens met 20% groeien.

Down2Earth viseert als investeringsmaatschappij vooral expansieve KMO’s met een internationaal groeipotentieel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.