Nieuws Antwerpen Contraload verhuist naar Aartselaar

Contraload verhuist naar Aartselaar

Contraload verhuist naar Aartselaar

contraloadContraload verhuist zijn hoofdzetel van Niel naar Aartselaar. Contraload werkt met poolingoplossingen voor verpakkingssystemen als plastic pallets, vaten en bakken. Het bedrijf werd 10 jaar geleden opgericht door Sylvain Naets en Jesse Sels. Ze gingen daarbij uit van een concept rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het gaat erom transport doorheen Europa efficiënter en ook milieuvriendelijker te maken.

In een combinatie van geoptimaliseerde supply chain systemen en just-in-time leveringen is het er Contraload om te doen internationaal vervoer te optimaliseren. Pallets en vaten worden in dit opzicht op hun traject gevolgd via internet en kunnen steeds opnieuw ingezet worden. Op die manier wordt ook vermeden dat trucks leeg terug rijden. Het gaat erom zowel de financiële rekeningen als de milieukosten te minimaliseren. Finaal worden kapotte ladingdragers hersteld of gerecycleerd.

Contraload werkte tot nog toe vanuit zijn hoofdzetel in Niel en vanuit vier bijkantoren in Bergen op Zoom, Birmingham, Veenendaal en Toulouse. Zo’n 50 bedrijven zijn onderhand ingeschakeld in het hele netwerk van pakweg 2000 locaties waar ladingen opgehaald kunnen worden. Op die manier worden vandaag liefst 24 verschillende landen bediend. Grote voedingsconcerns als Nestlé, Unilever en Barry Callebaut hebben de voordelen van het systeem inmiddels al onderkend en behoren mee tot het klantenbestand van Contraload.

Om de expansie van de firma te ondersteunen zochten de ondernemers naar een nieuw representatief pand. Dat vonden ze uiteindelijk in de Industrieweg 1 te Aartselaar, een vestiging die voorheen bezet werd door Siecom.

“Door deze verhuis kunnen wij onze medewerkers optimaal huisvesten en verder groeien om onze klanten te bedienen. De gunstige ligging, ruime parking en mooie uitstraling gaven de doorslag om voor het pand te kiezen”, klinkt het.

De transactie werd begeleid door het makelaarskantoor Hugo Ceusters (Christophe Wuyts).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.