Nieuws Antwerpen Coolblue heeft kaap van 500 miljoen in zicht

Coolblue heeft kaap van 500 miljoen in zicht

Coolblue heeft kaap van 500 miljoen in zicht

cooltjeIn het licht van de komende feestdagen zijn ze er in Wilrijk  en Lokeren nu al zeker van: Coolblue passeert dit jaar de kaap van de 500 miljoen euro. Tijdens de derde week van september werd immers reeds het cijfer van verleden jaar gehaald: 360 miljoen euro. Topman Pieter Zwart is dan ook formeel: in 2018 staat de 1 miljard euro in de boeken.

E-tailer Coolblue is een van de snelst groeiende bedrijven in het land. Met een gemiddelde groei van 26% over de laatste jaren gaat het steeds harder. Het bedrijf drijft mee met een enorme golf op het internet maar doet er steevast nog een flinke scheut bovenop.

Met de opening van een nieuw distributiecentrum in Breda zet Coolblue nog in versterkte mate in op de verkoop van elektrisch materiaal. Het gaat in Breda vooral om de grote verpakkingen: wasmachines, vaatwassers, frigo’s…. Die krijg je bij bestelling voor middernacht effectief ’s anderendaags bij je thuis geleverd.

Hoeveel procent van de omzetcijfers in België gerealiseerd wordt geeft Coolblue voorlopig niet vrij. Alleen dit: de inbreng van de twee fysieke winkels in Wilrijk en Lokeren blijkt effectief de online verkoop te ondersteunen. In die zin dat nogal wat klanten de toestellen ook vooraf willen bekijken. Ook na de belevering komen nogal wat klanten graag naar Wilrijk of Lokeren om er de technische werking van de toestellen nog even uitgelegd te krijgen.

In dit opzicht werkt Coolblue op plannen om het aantal Belgische fysieke winkels verder op te drijven. Nederland telt er vandaag vijf, België zou er in de toekomst allicht nog Leuven en Hasselt bij krijgen.

Coolblue stelt vandaag 1150 mensen tewerk. Het bedrijf is overigens permanent op zoek naar goede software ontwikkelaars.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.