Nieuws Antwerpen Coolblue zag omzet liefst 45% stijgen

Coolblue zag omzet liefst 45% stijgen

Coolblue zag omzet liefst 45% stijgen

Coolblue1Coolblue gaat voluit. De online winkel heeft verleden jaar een omzet gerealiseerd van liefst 360 miljoen euro of +45%. Coolblue.be draait flink mee. Het bedrijf heeft in 2014 35 extra mensen in dienst genomen.

Ook in Wilrijk en Lochristi, de twee fysieke winkels van de groep was het zeker in de feestdagan alle hens aan dek. De bestellingen liepen massaal binnen. De online shop heeft zijn spectaculaire groeicijfers verleden jaar nog versneld omdat de leveringen nu ook op zondag kunnen gebeuren. Nogal wat mensen nemen het weekeind om rustig doorheen het aanbod van Coolblue te gaan en dan de zaterdagavond te bestellen. Ook op zaterdag geldt de slogan immers “voor 23u59 besteld is ’s anderendaags thuis geleverd. Gratis.”

Coolblue heeft enkele moeilijke opstartjaren gekend maar vandaag is de groei onmiskenbaar. Het hele online gebeuren is nu voluit op gang gekomen. De groep stelt vandaag 1000 man tewerk in zijn zeven fysieke winkels.

Hoe het dan zit met de rentabiliteit is niet duidelijk. Daarover worden “om concurrentiĆ«le redenen geen cijfers over gegeven.” Voor het lopende jaar rekent de keten op een volgehouden groei van 10%.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.