Nieuws Antwerpen Cores Development verhuist naar Antwerpen

Cores Development verhuist naar Antwerpen

Cores Development verhuist naar Antwerpen

coresjeProjectontwikkelaar Cores Development verhuist zijn kantoren van Wilrijk naar de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Het kocht daarvoor de gebouwen van Crelan op. Eind oktober 2015 zullen de 28 medewerkers hun intrek nemen in het nieuwe kantoor.

De site die Cores Development aankocht bestaat uit 5 kantoorgebouwen, 1 magazijn en 2 huizen. De kantoorgebouwen maken deel uit van een complex tussen Mechelsesteenweg, Van Schoonbekestraat en Peter Benoitstraat, met parkeermogelijkheid voor 236 wagens. Het magazijn en beide huizen liggen in de Harmoniestraat en zijn niet verbonden met het kantoorcomplex. De 8 gebouwen zijn uitstekend bereikbaar, zowel met de wagen, het openbaar vervoer als de fiets.

Een blikvanger in de groep van 8 gebouwen is het herenhuis in neorococo of neo-Lodewijk XV-stijl aan de Mechelsesteenweg. Dit herenhuis uit begin jaren 1930 behoort tot de laatste gezamenlijke ontwerpen van het architectenduo Joseph Hertogs en Gerard De Ridder.

Deze voormalige stadsvilla heeft een totale oppervlakte van meer dan 2000 m² en wordt momenteel gerenoveerd als nieuw hoofdkantoor van Cores Development. Eind oktober 2015 zullen de 28 medewerkers hun intrek nemen in het nieuwe kantoor.

De bestemming van de andere gebouwen blijft op korte termijn ongewijzigd. Deze zullen zoals voorheen gebruikt worden als kantoor- en magazijnruimte. Tot begin 2017 worden de gebouwen door Crelan van Cores Development gehuurd voor de huisvesting van de Antwerpse regionale zetel.
Cores Development bekijkt momenteel de mogelijkheden om op middellange termijn op deze site een nieuw vastgoedproject te ontwikkelen met appartementen, kantoren en assistentiewoningen.

Cores Development werd in 2006 opgericht door Jurgen Van Bogaert en Peter Leyssens. CORES Development ontwikkelt binnenstedelijke projecten aan de hand van duidelijke concepten. Concepten die gericht zijn op de behoeften van de markt en een meerwaarde betekenen voor de omgeving. De projecten van Cores Development zijn te vinden in heel Vlaanderen en Brussel. Enkele voorbeelden: Reepkaai (Kortrijk), De Weverij (Sint-Niklaas), Cadiz (Antwerpen), Groen Zuid (Antwerpen), ’t Swaenenerf (Heist-op-den-Berg) en West (Hasselt). Cores Development staat zelf in voor de verkoop en promotie van alle projecten en heeft sinds kort ook een eigen verhuurservice.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.