Nieuws Antwerpen Corialis Group staat weer te koop

Corialis Group staat weer te koop

Corialis Group staat weer te koop

aliplastDe hoofdaandeelhouders van de Corialis Group uit Lokeren stellen hun participatie te koop. Het vroegere Aliplast behoort mee tot de invloedssfeer van de Waalse financier Albert Frère. Het management heeft 25% van de aandelen in handen.

De producent van aluminiumprofielen Aliplast heeft een tumultueuze ontwikkeling achter de rug. Het bedrijf werd destijds in 1984 opgericht door Peter Blijweert en ging meteen door het dak. De verkoop van aluminiumprofielen liep al die jaren als een heuse trein. De onderneming nam in die geweldige expansie ook verscheidene andere bedrijven over.

In 2003 stapten een aantal investeringsfondsen mee in het kapitaal. Stichter Blijweert stapte van zijn kant uit de boot. Het management rond CEO Johan Verstrepen nam een minderheidsparticipatie. Aliplast kwam finaal in handen van de Franse investeringsfondsen Ergon en Sagard. Die legden liefst 430 miljoen euro op tafel voor de aluminiumgroep. Ergon is een subdisie van de holding Groep Brussel Lambert (GBL) uit de invloedssfeer van Albert Frère. Die is dan zelf weer een minderheidsaandeelhouder van Sagard.

Ergon en Sagard willen hun participaties nu verzilveren. Ze hebben finaal 75% van het kapitaal in handen. De groep is ondertussen overigens omgedoopt tot de Corialis Group.

De groep wordt vandaag aangestuurd door CEO Johan Verstrepen. Corialis tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 375 miljoen euro en stelt in al zijn vestigingen zo’n 1500 mensen tewerk. Het is vandaag de grootste producent van aluminiumprofielen in Europa. Een en ander is gebouwd op de perfecte samenwerking tussen de onderscheiden vestigingen. Alle tussenstappen in het productieproces gebeuren immers op één site, van de extrusie van de aluminiumprofielen, tot het lakken en de afwerking.

De sterke doorbraak van de Corialis Group is in zoverre merkwaardig omdat topman Johan Verstrepen ooit nog werkte voor een grote concurrent als Reynaers Aluminium in Duffel waar hij weggehaald werd door Peter Blyweert.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.