Nieuws Antwerpen Corneel Geerts Transportgroup in Bulgarije en Roemenië

Corneel Geerts Transportgroup in Bulgarije en Roemenië

Corneel Geerts Transportgroup in Bulgarije en Roemenië

corneelHet transportbedrijf Corneel Geerts heeft twee nieuwe filialen geopend in Roemenië en Bulgarije. Er wordt vanaf zondag e.k. een dagelijkse groupagedienst aangeboden op Deva (Roemenië) en Varna (Bulgarije). Corneel Geerts Transportgroup is van plan om zo’n 100 trekkers in te zetten op de twee nieuwe dochterondernemingen.

Marc Geerts heeft nooit een doekje voor de mond gehouden. Hij duidde de problemen in de transportsector steevast brutaal aan, legde meteen de vinger op de wonde. Zo heeft hij lange tijd gefulmineerd tegen de vele goedkope Oost-Europese transportbedrijven die zich veelal niets aantrekken van de Europese reglementeringen. Volgens Corneel Geerts is de massale intocht van Oost-Europese transportbedrijven een van de vele redenen waarom ook in eigen land tientallen vervoersbedrijven de boeken dienden neer te leggen. Het mag merkwaardig heten dat hij de Oost-Europese concurrenten nu in eigen land een koekje van eigen deeg wil geven.

Ondertussen is er een licht herstel merkbaar in de economie en krijgen ook de overgebleven transportbedrijven weer uitzicht op enige verbetering. Marc Geerts is er daarom van overtuigd dat er na de kaalslag van de afgelopen jaren zelfs enig tekort zal ontstaan aan vrachtwagens. Vandaar ook de investeringen in Roemenië en Bulgarije. Indien er effectief 100 trekkers bij komen zal dat voor het bedrijf een globale investering vergen van 8,5 miljoen euro.

“Wij zijn er van overtuigd dat er bvinnen de zes maanden een accuut tekort aan vrachtwagens zal zijn. De laatste vijf jaar zijn de investeringen in de transportsector teruggedraaid. De banken gaven geen krediet meer. 60% van de transporteurs reed in die jaren met verlies, wat een waterval aan faillissementen veroorzaakt heeft en een grote uitstroom aan mateiaal. Die oude trucks kunnen niet vervangen worden omdat de banken de transportsector, niet helemaal ten onrechte nog altijd zien als een financieel risicovolle sector.”

Met de nieuwe filialen in Roemenië en Bulgarije hoopt Marc Geerts het gat in de markt ondertussen mee op te vullen.

De Corneel Geerts Transportgroup is al meer dan 50 jaar een toonaangevende transportonderneming die goederen verdeelt over heel Europa. Een van de slagzinnen van het bedrijf is de garantie dat wie een transportprobleem aanbrengt binnen de 30 minuten een oplossing aangeboden krijgt, inclusief de prijs. De groep beschikt over zo’n 200 trucks en trailers. Het bedrijf is met verscheidene parntners ook ingeschakeld in een breed Europees netwerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer