Nieuws Antwerpen Corneel Geerts Transportgroup neemt Chatruco over

Corneel Geerts Transportgroup neemt Chatruco over

Corneel Geerts Transportgroup neemt Chatruco over

geertsDe Corneel Geerts Transportgroup uit Wijnegem neemt Chatruco uit Genk over. Chatruco zal als Corneel Geerts Genk fungeren binnen de groep. “Wij nemen alle personeelsleden en het materiaal mee over”, zegt Marc Geerts. “In een langetermijn investeringsplan is trouwens voorzien dat we binnen de 24 maanden 25 extra jobs gaan creëren in Limburg.”

De overname van Chatruco in Genk moet kennelijk gezien worden in het licht van de recente fileproblematiek in en om Antwerpen. Verscheidene transportfirma’s hebben toen aangeduid dat ze Antwerpen willen verlaten “omdat de kosten als gevolg van de verloren uren in de files te hoog oplopen.” Ook zouden de “distributiesystemen door het tijdverlies hopeloos in de war geraken.”

Marc Geerts had daarom gesteld dat hij twee derde van zijn transportactiviteiten wil overplaatsen naar respectielijk Genk en Harelbeke.

Met Chatruco is nu alvast een bewuste stap in die richting gezet. Het bedrijf uit Genk stelt vandaag 15 chauffeurs en drie bedienden te werk. Er werd een omzet gerealiseerd van pakweg 2 miljoen euro. In de deal met Corneel Geerts Transportgroup zal zaakvoerder Ivan Carermans de functie van office manager voor Corneel Geerts Genk op zich nemen.

De Corneel Geerts Transportgroup is markleider op het vlak van LTL-zendingen in Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Het bedrijf is een transportspecialist op Scandinavië, UK, Zwitserland, Centraal-Europa, de Balkan en Turkije. Het bedrijf uit Wijnegem is tevens partner voor de internationale transportorganisaties IFA en Distri24. Het bedrijf opereert tevens vanuit filialen in Roemenië, Bulgarije en Slovakije.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.