Nieuws Antwerpen Corneel Geerts verhuisde gedeeltelijk naar Maasmechelen

Corneel Geerts verhuisde gedeeltelijk naar Maasmechelen

Corneel Geerts verhuisde gedeeltelijk naar Maasmechelen

svenHet transportbedrijf Corneel Geerts heeft zijn gedeeltelijke verhuis uit Wijnegem naar Maasmechelen afgewerkt. In de nieuwe vestiging zijn vandaag zo’n 50 man aan het werk. “We zoeken voor onze nieuwe vestiging overigens nog enkele extra mensen voor de planning en de commerciële exploitatie”, zegt Marc Geerts.

Bij transporteur Corneel Geerts kregen het op de heupen van de vele vertragingen in de wurgende fileproblematiek rond Antwerpen. Het bedrijf verloor daardoor handenvol geld. Vandaar de optie om althans een gedeelte van het bedrijf te verhuizen. Aanvankelijk werd een vestiging geopend in Harelbeke, begin juni werd beslist om ook een vestiging te openen in Maasmechelen.

Maasmechelen gaat zich onder Sven Geerts, de zoon van Marc Geerts en kleinzoon van stichter Corneel Geerts vooral toespitsen op Duitsland, Oost Europa, Zwitserland en Italië. Wijnegem gaat de Benelux doen, Scandinavië, Noord-Afrika en de haven van Antwerpen. De hub in Wijnegem zal voortaan overigens gerund worden door Kevin Geerts, de tweede zoon van Marc Geerts.

“Door de exploitatie vanuit Maasmechelen hopen wij als groep 400.000 euro op jaarbasis te besparen,” heet het ondertussen in Wijnegem.

Ondertussen worden voor Maasmchelen nog extra investeringen uitgetrokken zoals 20 nieuwe boxtrailers die specifiek ingezet zullen worden voor het transport van geneesmiddelen, cosmetica en wijn. De trailers zijn besteld bij Van Hool en zullen voorzien zijn van extra isolatie en een veiligheidssysteem door een real time track- en tracesysteem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.