Nieuws Antwerpen Corneel Geerts wil Gima overnemen

Corneel Geerts wil Gima overnemen

Corneel Geerts wil Gima overnemen

geertsHet transportbedrijf Corneel Geerts uit Wijnegem wil de firma Gima uit Vilvoorde overnemen. De onderhandelingen daarover lopen. Gima is een specialist in transport op Frankrijk en Noord-Afrika. “Hun activiteiten sluiten perfect aan op die van ons eigen bedrijf”, zegt Corneel Geerts.

De Transportgroup Corneel Geerts zit in een nieuwe groeifase. Het bedrijf is na al die jaren gespecialiseerd in oa. het vervoer van wijn en biedt groupagediensten aan op Frankrijk, Spanje, Italië, Groot-Brittannië en de Scandinavische landen. Corneel Geerts werd opgezet in 1962 en wordt sindsdien geleid door zoon Marc Geerts. De 140 personeelsleden van de ondernemingen tekenden verleden jaar voor een omzet van liefst 25 miljoen euro. Het bedrijf uit Wijnegem heeft ook dochterondernemingen in Bulgarije, Slavakije en Roemenië.

De geplande overname van Gima uit Vilvoorde past perfect binnen de langetermijnstrategie van het bedrijf.  Gima realiseerde verleden jaar een omzet van pakweg 2 miljoen euro en kan met zijn tien trekkers en trailers vlot ingepast worden in de activiteiten van Corneel Geerts.

Gima staat voor Groupe International Masscho en werd geleid door de heer Masscho zelf die na de overname gewoon in dienst zal blijven binnen de groep als sales manager. Ook de 15 personeelsleden inclusief de chauffeurs, de bedienden en de magazijniers zullen mee overgenomen worden. Het is in dit opzicht de bedoeling om de activiteiten van Gima helemaal te integreren binnen de langetermijnstrategie van Corneel Geerts.

De onderneming uit Vilvoorde levert nu dagelijkse lijndiensten op Parijs, Le Havre en Rijsel. Op Lyon, Marseille en Bordeaux wordt een 48-uren dienst gegarandeerd.

 

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.