Nieuws Antwerpen Corona houdt start-ups niet tegen, ook in Antwerpen niet

Corona houdt start-ups niet tegen, ook in Antwerpen niet

Corona houdt start-ups niet tegen, ook in Antwerpen niet

ANTWERPEN – In totaal hebben meer dan 280 start-ups hun kandidatuur ingediend voor de 20e pitchwave van Start it @KBC. Dat is een recordaantal sinds de start in 2014. Ook ecoBirdy zat daarbij. De onderneming werd uiteindelijk samen met 18 andere Antwerpse start-ups uitgekozen en zal de komende maanden klaargestoomd worden om haar business op te schalen.

Nog nooit hebben zoveel start-ups deelgenomen aan de pitchdagen van accelerator Start it @KBC. 67 start-ups, waaronder 19 Antwerpse, mogen zich tot de gelukkigen prijzen en zullen nu door diverse mentoren en experts begeleid worden. Opvallend: 53 procent van de nieuwe start-ups kent één of meerdere vrouwelijke oprichters. Vandaag maken meer dan 1.000 start-ups deel uit van de Start it @KBC community.

“Door het vele thuiswerk kregen heel wat mensen plots meer tijd om zich toe te leggen op hun eigen business-ideeën. Onder hen ook talentvolle mensen die hun job verloren door de coronacrisis”, meent Lode Uytterschaut, oprichter en ceo van Start it @KBC. “Zij wagen nu de sprong naar een eigen start-up.”

Maatschappelijke uitdagingen

Heel wat start-ups legden deze editie de focus op thema’s als duurzaamheid, gezondheid, smart living en digitalisering. Zo ook ecoBirdy. De Antwerpse start-up wil de afvalberg verminderen door plastic te hergebruiken in strakke en circulair ontworpen producten.

“We maken bijvoorbeeld kindermeubels met gerecycled plastic speelgoed. Zo komt dat afval niet in ons ecosysteem terecht.”, vertellen Joris Vanbriel en Vanessa Yuan, oprichters van ecoBirdy. “Nu zijn we klaar voor de volgende stappen in onze groei en geloven dat het deskundig advies van Start it @KBC, in combinatie met de structurele en financiële begeleiding, ons zal helpen timmeren aan de weg voor creatieve en milieuvriendelijke ontwikkelingen.”

De andere Antwerpse start-ups zijn AKARI Analytics, BloomUp, Drawify, Dressr, ecoBirdy, GLAZOO, Gold Butter, i.Revitalise, Mobile Battery Power, Monitr, N-UE Fine Jewelry, Noman Technics, okono, Roadwork, SkyeBase, Smartass Academy, Spot Workshops en Xplendit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.