Nieuws Antwerpen Coronamaatregelen verlengd: winkels blijven dicht tot 19 april

Coronamaatregelen verlengd: winkels blijven dicht tot 19 april

Coronamaatregelen verlengd: winkels blijven dicht tot 19 april

ANTWERPEN – De Nationale Veiligheidsraad heeft vrijdag beslist om de huidige maatregelen te verlengen tot en met 19 april, de laatste dag van de paasvakantie. Later kunnen ze nog eens met twee weken verlengd worden tot en met 3 mei. Voorlopig roept de Veiligheidsraad geen nieuwe maatregelen in het leven, wel wordt er strenger toegezien op het naleven van de huidige regels.

De huidige maatregelen gingen in op 18 maart, werden verstrengd en waren aanvankelijk geldig tot 5 april. Er komen geen extra regels, maar er komen strengere controles op deze lockdown light. Hieronder leest u nog even enkele belangrijke maatregelen.

Burgers zijn verplicht thuis te blijven om zoveel mogelijk contact buiten hun gezin te vermijden. Uitzonderingen daarop zijn werk en essentiële verplaatsingen (dokter, voedingswinkels, het postkantoor, de bank, de apotheek, om te tanken of om mensen in nood te helpen).

Bedrijven zijn verplicht om zoveel mogelijk telewerken te organiseren. Lukt dan niet, dan moet er op de werkvloer absoluut ingezet worden op social distancing. Bedrijven riskeren bij het niet naleven een zware boete of zelfs een sluiting. Enkel voor bepaalde cruciale sectoren en essentiële diensten geldt er een uitzondering.

Alle cafés, restaurants en discotheken blijven dicht. Ook de terrasmeubels moeten verplicht binnen staan.

Niet-essentiële winkels en handelszaken blijven gesloten. De uitzonderingen daarop zijn voedingswinkels, apotheken, dierenvoedingswinkels en krantenwinkels. De toegang tot supermarkten is beperkt tot 1 klant per 10m² en een maximale aanwezigheid van 30 minuten. Nachtwinkels mogen tot 22 uur openblijven.

Markten blijven verboden. Voedingskramen zijn alleen toegelaten op plaatsen waar ze onmisbaar zijn.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.