Nieuws Antwerpen Creatieve hub voor startende ondernemers

Creatieve hub voor startende ondernemers

Creatieve hub voor startende ondernemers

creativiteitDe stad Antwerpen wil werk maken van een Creative Hub, een gebouw waar verschillende creatieve bedrijven en disciplines samenkomen. Door co-locatie kunnen creatieve bedrijven er beschikken over eigen, al dan niet flexibele, ruimtes binnen een groter geheel. Voorlopig staan vier gebouwen op de shortlist.

Antwerpen heeft een rijke creatieve sector. Meer dan 8000 creatieve bedrijven maken van de Scheldestad een inspirerende en aantrekkelijke plek om in te wonen, te studeren en te werken.

De stad Antwerpen wil daarom werk maken van een Creative Hub, een gebouw waar verschillende creatieve bedrijven en disciplines samenkomen. Een symbolische locatie die de sector een herkenbaar gezicht geeft, een prominente plaats in het straatbeeld en het hart van de Antwerpenaar.

Antwerpen kent enkele locaties die zulke opportuniteiten bieden. Leegstaande kantoorgebouwen kunnen slapende reuzen zijn, toekomstige bakens van creativiteit en ondernemerszin. Door vraag en aanbod te matchen kan zo’n creatieve hub gerealiseerd worden. Er wordt voorlopig gekeken naar vier gebouwen: het vroegere postsorteercentrum Post X aan de Singel, een gebouw aan de Slachthuislaan, de vroegere toren van Electrabel aan de Mechelsesteenweg en Hangar 26.

Voor de invulling worden creatieve en innovatieve bedrijven geviseerd die de toegevoegde waarde zien van co-locatie en kruisbestuiving. Het gaat niet om één sector. Vandaar de oproep toy iedereen die een hub van 20, 30, 40 bedrijven een goed idee vindt. Let wel: het gaat niet over co-working. Het gaat over co-locatie, over het beschikken over eigen, al dan niet flexibele, ruimtes binnen een groter geheel.

De eerste stap in de richting van de creatieve hub is een rondvraag die uitgeschreven werd door de website Ondernemen in Antwerpen. Daarin wordt gepeild naar de verwachtingen die startende creatieve ondernemers vooropzetten. Het gaat dan om start-ups in de ICT-sector, de communicatie, design, muziek, mode enz. Er wordt ook gevraagd naar de modaliteiten die een creatieve hub aantrekkelijk kunnen maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer