Nieuws Antwerpen Crelan verhuist naar Antwerpse Singel

Crelan verhuist naar Antwerpse Singel

Crelan verhuist naar Antwerpse Singel

antwerpenxDe regionale hoofdzetel van de coöperatieve bank, Crelan verhuist begin 2017 naar de site van het voormalige gebouw Post X langs de Antwerpse Singel. De acht gebouwen aan de Mechelsesteenweg werden onlangs overgenomen door vastgoedmakelaar Cores.

Crelan zit als bankinstelling in een volgehouden herstructureringsfase. Het vroegere Landbouwkrediet nam zijn kleinere concurrent Centea over van KBC en onderging een naamsverandering tot Crelan. Enkele weken geleden werden de laatste lijnen naar de vroegere mede-aandeelhouder, de Franse groep Crédit Agricole doorgeknipt. Crelan kwam daardoor weer helemaal in Belgische handen.

De verhuis van de vrij imposante regionale hoofdzetel aan de Mechelsesteenweg past mee in dit plan. Het gebouwencomplex is er vrij chaotisch en is duidelijk aan een renovatie toe. De ploeg van Cores Development zal zich eerlang installeren in het mooie herenhuis – wat er met de overige gebouwen zal gebeuren moet nog afgewacht worden.

Ondertussen heeft Crelan bevestigd dat het zijn regionale hoofdzetel binnen afzienbare tijd verhuist naar de Singel. De bank zal er zijn intrek nemen in een nieuw complex dat als passief gebouw ongetwijfeld veel besparingsmogelijkheden zal bieden. Bovendien is de vestiging, vlakbij het station van Berchem op het vlak van mobiliteit erg goed gelegen.

Crelan is na al de doorgevoerde herstructureringen uitgegroeid tot de zesde grootste bank van het land. Ook de Keytrade Bank en de Europabank maken mee deel uit van de groep.

De hele vastgoedtransactie kwam mee tot stand door makelaar JLL.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.