Nieuws Antwerpen Cronos gaat samenwerken met Catbird

Cronos gaat samenwerken met Catbird

Cronos gaat samenwerken met Catbird

catbirdCronos, de e-business integrator uit Kontich heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met het Amerikaanse Catbird. Catbird is een pionier op het vlak van de beveiliging van virtuele infrastructuren. Cronos gaat deel uitmaken van het Catbird Partner Programma en wordt de eerste Catbird reseller voor België en Nederland.

Cronos levert kwalitatieve ICT oplossingen aan bedrijven en overheden in de Benelux. Sinds haar ontstaan in 1991 is Cronos gegroeid tot een bedrijvengroep die meer dan 3500 professionals te werk stelt. De groep werd opgericht door en voor ICT technologie-experten met als doel hen te ondernemerschap en doorgroei bij te brengen. In een tweede fase werden ook creatieve professionals toegevoegd met als doel om voor klanten creatieve en technologisch hoogstaande oplossingen uit te tekenen en uit te rollen. De manier waarop Cronos zich steeds opnieuw snel aanpast aan de steeds wijzigende de marktvraag, maakt dat het een gegeerde partner is geworden voor bedrijven die nakwalitatief hoogstaande ICT oplossingen zoeken.

“We zijn zeer blij dat Cronos ons Partner Programma vervoegt, en konden ons geen betere eerste reseller voor onze beveiligingssoftware wensen in deze regio.” zegt Catbird’s Chief Marketing Officer Bart Vansevenant. “Cronos is een heel uniek bedrijf. In tegenstelling tot traditionele Systeem Integratoren streeft Cronos er bewust naar om in een vroeg stadium ervaring op te bouwen met nieuwe technologieën, om die kennis en ervaring dan om te zetten in strategische oplossingen voor hun klanten.”

“Heel wat organisaties gaan er van uit dat traditionele perimeter beveiliging – beveiligingstechnologieën die geplaatst worden tussen het interne netwerk en het Internet – voldoende is om ook hun gevirtualiseerde IT infrastructuur, zoals een gevirtualiseerd Data Center of een private cloud, te beschermen. Spijtig genoeg is dat echter niet het geval. Wanneer bedrijven toepassingen overzetten naar virtuele IT infrastructuren dan moeten ze tegelijkertijd hun bestaande beveiligingstechnologieën aanvullen met software-gebaseerde beveiligingstechnologie die binnen de virtuele infrastructuur zelf wordt uitgerold,” zegt Jef de Wit, CEO van Cronos. “Catbird is een pionier in dit domein. Hun twee producten visualiseren en beveiligen virtuele IT infrastructuren. Catbird’s technologie laat toe om een soort beveiligingslaag rond elke toepassing te definiëren – een model dat bekend staat als micro-segmentatie. We zijn trots om de eerste dienstenleverancier te zijn in België en Nederland die volledig getraind en gecertifieerd zijn in Catbird. We zijn volledig klaar om organisaties te helpen hun virtuele infrastructuur te beveiligen met deze innovatieve technologie.”

Catbird’s software suite werd ontwikkeld met als doel private cloud en gevirtualiseerde Data Center omgevingen te beveiligen van binnen uit. Catbird Insight brengt continu en volledig automatisch alle assets in de virtuele omgeving in kaart, laat toe deze assets te groeperen in logische zones (Catbird TrustZones®), en visualiseert het zogenaamde Oost-West verkeer tussen deze zones. Catbird Secure laat toe om voor elke Catbird TrustZone een flexibele beveiligingspolicy op te stellen die vervolgens volledig automatisch toegepast wordt op alle assets in die zone. Het Catbird platform detecteert ook potentiële beveiligingsincidenten, initieert bijhorende bijsturende acties, en levert compliance rapportering aan voor de belangrijkste compliance standaarden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.