Nieuws Antwerpen Cronos Groep heeft grootste elektrische bedrijfsvloot

Cronos Groep heeft grootste elektrische bedrijfsvloot

Cronos Groep heeft grootste elektrische bedrijfsvloot

KONTICH/HOVE – Stroohm, met vestigingen in Hove en Dendermonde, heeft Cronos Groep begeleid in hun transitie naar elektrische wagens. “Eén van de grootste elektrische bedrijfsvloten en laadpleinen van België kan je sinds kort dan ook terug vinden bij Cronos Groep in Kontich”, zegt Bart Massin, oprichter van Stroohm.

Werknemers van Cronos Groep hebben vandaag binnen de nieuwe carpolicy de keuze tussen heel wat elektrische wagens met een bereik van minimum 300 à 400 kilometer. Doordat het Kontichse bedrijf volop inzet op duurzame mobiliteit, groeit deze elektrische vloot zeer snel. Vandaag zijn reeds 180 volledig elektrische wagens besteld. Daarmee heeft de Cronos Groep de grootste elektrische bedrijfsvloot van België.

Om deze bedrijfsvloot te kunnen laden, heeft Stroohm één van de grootste laadpleinen van België geïmplementeerd. “In totaal werden alleen al aan het hoofdkantoor van Cronos Groep in Kontich 33 laadpunten geïnstalleerd. In nauw overleg met Fluvius werd voldoende vermogen in het distributienet gereserveerd”, aldus Bart Massin.

Heel het ontwerp van het laadplein houdt reeds rekening met een structurele uitbreiding. “Aangezien de keuze aan elektrische wagens de komende jaren nog sterk zal toenemen, worden er nog honderden nieuwe verwacht.”

Stroohm, opgericht in 2017, is actief op verschillende domeinen van elektrische mobiliteit. Het bedrijf begeleidt zowel leasing bedrijven met hun elektrisch aanbod als bedrijven die de omschakeling naar een elektrische vloot willen maken. De afdeling leasing en consultancy zit in Hove, terwijl de afdeling laadpalen in Dendermonde is gevestigd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.