Nieuws Antwerpen Cronos Groep laat de auto vandaag staan

Cronos Groep laat de auto vandaag staan

Cronos Groep laat de auto vandaag staan

fileantwerpenVandaag is Car Free Day. Vandaag worden werknemers ertoe aangezet om de auto thuis te laten en op eigen kracht naar het bedrijf te komen. De Cronos Groep uit Kontich heeft zich mee geëngageerd voor dit initiatief. Een en ander past overigens in de samenwerking die de Cronos Groep reeds eerder opbouwde met Moov-IT, een bedrijf dat werknemers doelgericht meer wil doen bewegen en achter hun computer vandaag komen.

Om de werknemers te belonen die deel nemen aan de Car Free Day worden vandaag bij de Cronos Groep een aantal bewustmakende activiteiten rond gezondheid en beter leven opgezet. Het welzijn van alle medewerkers in de groep is prioritair, en dus een investering waard, is de redenering van het management.

‘Toch is dit geen eenvoudige opdracht voor de collega’s, aangezien de meerderheid op tientallen kilometers van kantoor wonen en vaak ook aan het werk zijn bij klanten’, verzekert Veerle Rovers, employee benefits manager bij de Cronos Groep. ‘Maar als ze de moeite doen om al een stuk van hun traject op eigen krachten af te leggen, worden ze ’s morgens al met een gratis ontbijt verwelkomd op onze campus in Kontich.’ Ook in de andere locaties wordt ervoor gezorgd dat deelnemers gratis kunnen ontbijten.

Zelfs als de werknemers van ver komen met de auto, of ze moeten een klant bezoeken, wordt ervoor gezorgd dat ze eenvoudig kunnen deelnemen aan de Car Free Day. Bijvoorbeeld door hun auto verder van hun eindbestemming te parkeren. Via een specifieke website worden allerlei tips and tricks aangereikt om de rest van het traject op eigen kracht af te leggen. Zo kunnen kleine veranderingen in dagelijkse gewoontes een groot verschil maken voor de gezondheid van de medewerkers.

Over de middag kunnen ze op de hoofdcampus in Kontich genieten van allerhande activiteiten, zoals een kubb-wedstrijdje of een gratis outdoor yogasessie. Met de fiets? Dan laat je ondertussen je tweewieler labelen en de ketting smeren! Verder is er ook de gelegenheid om een Segway uit te testen die dag, een manier om je rechtstaand te verplaatsen. B2Bike komt dan weer langs met een volledig aanbod elektrische-, plooi en andere fietsen en ook de gemeente Kontich draagt een steentje bij aan het stimuleren van (fiets)mobiliteit in de gemeente.

Het is niet toevallig dat Cronos zoveel belang hecht aan deze Car Free Day 2015. De activiteiten kaderen in een bredere strategie voor het welzijn van de medewerkers. Om beweging te promoten werkt Cronos samen het bedrijf Moov-IT, dat met de medewerkers doelgericht werkt aan het aspect beweging. ‘De afgelopen maanden motiveerden we onze medewerkers met wandel- en fietsuitdagingen om meer van achter hun computer te komen’, zegt Griet Vandenhouweele, oprichter van Moov-IT. Niet zonder succes want de deelnemers zetten nu maar liefst 2.000 stappen meer per dag en er is een duidelijke bewustzijnsverandering als het op gezondheid aankomt. Op de Car Free Day wil het bedrijf die lijn doortrekken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.