Nieuws Antwerpen Cronos haalt langetermijncontract met federale overheid binnen

Cronos haalt langetermijncontract met federale overheid binnen

Cronos haalt langetermijncontract met federale overheid binnen

MEDION DIGITAL CAMERASysteemintegrator Cronos uit Kontich heeft een bijkomend langetermijncontract afgesloten met de federale overheid voor de upgrading van de storage capacity. Volgens Danny Geenens is het wel degelijk een belangrijk contract dat de positie van het bedrijf als IT-specialist versterkt. De deal loopt over vijf jaar.

De Groep Cronos is een heel discreet bedrijf. De onderneming is een amalgaam van zo’n 30 kleine bedrijfjes die allemaal binnen bepaalde structuren opereren. Ze volgen daarbij de basisfilosofie van stichter Jef De Wit. Die ging al die jaren voor een vlakke structuur. Om het entrepreneurship van zijn werknemers te stimuleren liet De Wit zijn mensen al die jaren dochterondernemingen opzetten waarin ze zelf de eindverantwoordelijkheid dragen. Het management van Cronos neemt dan wél telkens een aandeel in het nieuw opgerichte bedrijf.

De Cronos Groep bestaat dan ook uit kleine onafhankelijke bedrijfjes als M2Q, Group-Wave, iFacto Business Solutions, Calibrate, Uptime, Geo Solutions, Flexso enz. Het is dan ook bijzonder moeilijk om na te gaan hoeveel omzet de groep genereert en hoeveel werknemers er uiteindelijk tewerkgesteld worden. Schattingen houden het bij 2000 man. De groepsomzet werd in 2007 op 100 miljoen euro ingeschat. Analisten menen dat het vandaag minstens twee keer zoveel moet zijn. In Kontich wordt de deur evenwel hardnekkig dicht gehouden.

Bij de toekenning eerder dit jaar van de prijs “Belgian company of the year” door het tijdschrift Datanews kon de jury enkel vaststellen dat Cronos “duidelijk onder de radar door blijft vliegen.”

Zoveel is duidelijk dat Cronos vandaag de grootste onafhankelijke ict-dienstenverlener is. In het klantenbestand steken grote bedrijven als Umicore, Subaru, Distrigas en Boehringer-Ingelheim. De groep oriënteert zich evenwel vooral op KMO’s.

Cronos is gespecialiseerd in klassiekers als ERP, CRM e.d. voor banken, de overheid, transport en farmabedrijven. Daarnaast is de groep ook gespecialiseerd in documentbeheer, geografische informatiesystemen, search engine marketing enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer