Nieuws Antwerpen CRU van Wijnegem naar Antwerpse Groenplaats

CRU van Wijnegem naar Antwerpse Groenplaats

CRU van Wijnegem naar Antwerpse Groenplaats

ANTWERPEN – Nadat CRU Wijnegem begin januari de deuren sloot, opent CRU zijn nieuwe vestiging op de Antwerpse Groenplaats. De versmarkt is 765 m² groot en  gaat voor een intense beleving van de ambachten in combinatie met praktische zelfbediening. Van de 25 medewerkers die starten op de Groenplaats, komen er 21 mee uit de CRU-markt van Wijnegem.

De nieuwe CRU bevindt zich op de hoek van de Schoenmarkt en de Geefsstraat. CRU Groenplaats werd heel open ingericht en biedt een overzicht van de verschillende metiers: seizoensgroenten en -fruit, dagverse vis en vlees, charcuterie, kaas, brood, originele dranken, chocolade en bloemen.

Belevingsmanager Didier Van Ghendt legt uit: “We willen nog meer voeling creëren met de ambachten. Mensen hechten steeds meer waarde aan eerlijke en duurzame producten. Voor klanten die onze producten al kennen, zetten we nog meer in op zelfbediening zodat ze vlot door de markt kunnen gaan.”

Voor de selectie van zijn assortiment gaat CRU op zoek naar partners met dezelfde filosofie over het product, de ingrediënten en het productieproces. Zo werkt CRU al jaren nauw samen met de Antwerpse kaasaffineur Van Tricht en de Antwerpse chocolatier Jitsk. Recent werd ook Jus Jus aan de Antwerpse partners toegevoegd. Zij persen sappen met de groenten en fruit die CRU hen aanlevert.

In de weken tussen de sluiting van CRU Wijnegem en de opening van CRU Groenplaats konden klanten hun boodschappen thuis laten leveren via het boodschappenplatform Apporto, of afhalen in het pand in Wijnegem. Jo Spiegeleer: “Die test loopt al zeker verder tot april en wordt dan geëvalueerd. Zo blijven we een deel trouwe klanten uit Wijnegem, die om diverse redenen niet in het stadscentrum geraken, toch nog bereiken.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.