Nieuws Antwerpen D-CRBN splitst CO2-moleculen op tot nuttige grondstoffen

D-CRBN splitst CO2-moleculen op tot nuttige grondstoffen

Foto: stad Antwerpen.

D-CRBN splitst CO2-moleculen op tot nuttige grondstoffen

D-CRBN, gevestigd op BlueChem in Antwerpen, heeft een technologie ontwikkeld die de conversie van CO2 mogelijk maakt. De nieuwe start-up zet plasmatechnologie van de UAntwerpen in om schadelijke CO2-moleculen op te splitsen tot de oorspronkelijke bouwsteentjes. Met die ingrediënten kunnen bedrijven opnieuw aan de slag om biobrandstoffen, chemicaliën of andere nuttige grondstoffen te produceren.

De start-up D-CRBN ontstond uit de onderzoeksgroep PLASMANT, aan het Departement Chemie van de UAntwerpen. De groep kon met een innovatieve technologie op basis van plasma schadelijke CO2-moleculen opsplitsen in oorspronkelijke bouwsteentjes. “Chemie gaat over de bouwstenen van het leven”, legt professor Annemie Bogaerts uit. “Wij zetten die bouwstenen weer om in grondstoffen en nuttige verbindingen.”

De nieuwe technologie maakt nu de overstap van het lab naar de praktijk. “Wij kunnen bedrijven helpen de overstap te maken naar een circulaire en meer duurzame economie”, legt CCO David Ziegler uit. “We mikken in de eerste plaats op ondernemingen in de Antwerpse haven, vooral in de (petro)chemie en de staalindustrie. Op dit moment lopen er reeds gesprekken met veelbelovende projecten in de haven.”

De start-up is gevestigd in BlueChem, de incubator voor innovatieve chemie in Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.