Nieuws Antwerpen Daar komen de draken…

Daar komen de draken…

Daar komen de draken…

In China worden drakenbootraces al duizenden jaren georganiseerd. Ook de zevende editie van de drakenbootraces in Antwerpen wordt met groeiend enthousiasme onthaald door jong en oud. Op zaterdag 16 september vindt dit spectaculaire evenement plaats aan het Kattendijkdok op het Eilandje.

Reeds 34 teams nemen deel

Doel van deze vrolijke waterrace met kleurrijk uitgedoste boten en bemanningen, is mensen samenbrengen in een gezellige sfeer, teambuilding binnen organisaties en goede doelen ondersteunen.
Reeds 34 teams hebben zich ingeschreven waaronder bekende bedrijven, verenigingen en een aantal nieuwkomers. Maar de inschrijvingen zijn nog niet afgesloten. Er is nog plaats voor nieuwe deelnemende teams.

Enkele bedrijven die vorig jaar een time out namen, zijn er opnieuw bij. Leuk om te zien is dat sommige bedrijven zelfs twee teams inschrijven. Aangemoedigd door het succes van vorig jaar, neemt het team van Special Olympics opnieuw deel. De Antwerpse drakenbootraces bereiken dit jaar een academisch niveau met universitaire teams van de Ugent en de KUL. Hierbij een knipoog naar Herman Van Goethem, rector van de  Universiteit Antwerpen…

Een kleurrijk en leuk event

Naast de spanning van de drakenbootwedstrijd zijn er een heleboel randactiviteiten die dag. Tussen de verschillende race onderdelen worden voor het eerst lasershoot wedstrijden gehouden waarbij deelnemers hun hand-oog coördinatie kunnen aanscherpen.

Hong Kong en Antwerpen zijn trouwe partners

Het Hong Kong Economic & Trade Office (HKETO) in Brussel is de officiële vertegenwoordiging van de regering van Hong Kong bij de EU en 15 Europese landen, waaronder België. Van bij het begin sponsort het HKETO de drakenbootraces in Antwerpen en is het de hoofd- en naamsponsor voor het derde jaar op rij.
Dankzij het Hong Kong Drakenbootfestival, de steun van verschillende Antwerpse bedrijven en de inzet van heel wat vrijwilligers kunnen tal van duurzame humanitaire projecten gesteund worden. Op 16 september is iedereen welkom en de toegang is gratis. Meer info vind je hier. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.