Nieuws Daar zijn de eerste elektrische ezels van Donkey Republic: “Alternatief voor mensen die verder van Antwerpen wonen”

Daar zijn de eerste elektrische ezels van Donkey Republic: “Alternatief voor mensen die verder van Antwerpen wonen”

Koen Kennis en Donkey Republic-CEO Erdem Ovacik. Foto Jan Van der Perre

Daar zijn de eerste elektrische ezels van Donkey Republic: “Alternatief voor mensen die verder van Antwerpen wonen”

ANTWERPEN, SINT-NIKLAAS – De eerste oranje, elektrische deelfietsen van Donkey Republic duiken op in het Antwerpse straatbeeld. De volgende weken en maanden zijn ze ook beschikbaar voor de bewoners in de 32 gemeenten van de Antwerpse Vervoerregio. Het is één van de grootste elektrische deelfietssystemen in Europa.

De Antwerpse Vervoerregio bestaat uit 32 gemeenten – die zich uitstrekt van Essen tot Boom en van Beveren tot Malle – en enkele aangrenzende Wase gemeenten. Er wonen ruim 1,1 miljoen mensen.

Om de mobiliteit in deze regio te verhogen, bouwt het Deense bedrijf Donkey Republic een deelfietsensysteem uit met 1.650 elektrische fietsen. Dat doet het in samenwerking met bouwheer Lantis. Tegen november zal de laatste worden geplaatst in Sint-Niklaas. Het netwerk wordt ook nog aangevuld met tweehonderd gewone fietsen.

Lange afstanden

De inwoners van Antwerpen kennen al langer het Velo-systeem, dat stadsfietsen aanbiedt op 305 stations. De Velo’s lenen zich goed voor korte verplaatsingen binnen de stad. De fietsen van Donkey Republic zijn uitgerust met batterijen die een groot bereik hebben, en dat maakt ze dan weer geschikt voor langere afstanden.

“Deze elektrische fiets is een nieuw alternatief voor mensen die verder van Antwerpen wonen”, zegt de Antwerpse schepen van Mobiliteit Koen Kennis. “Ik ben ervan overtuigd dat die ze met veel plezier zullen inzetten, eerder dan met de wagen tot in het centrum te rijden.”

Het uitlenen van deze fietsen gebeurt via een smartphoneapp. Een rit van 30 minuten kost 1,80 euro en voor een uur betaalt de gebruiker 2,5 euro.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.