Nieuws Antwerpen Dabba King brengt Zuid-Indische gastronomie naar Antwerpen

Dabba King brengt Zuid-Indische gastronomie naar Antwerpen

Dabba King brengt Zuid-Indische gastronomie naar Antwerpen

Dankzij take-awayconcept Dabba King is de koekenstad een gastronomische keuken rijker. Initiatiefnemer Sen Kulanthaiveku, bekend van visrestaurants Fiskebar en Fiskeskur, brengt de Zuid-Indische keuken van zijn jeugd tot aan jouw deur. “Ik was helemaal weg van het Zuid-Indische eten en specifiek dan Chettinad. Maar dat bleek al snel heel regiogebonden. Net door heel de coronatoestand vinden we nu de tijd rijp om vanuit Antwerpen deze authentieke Zuid-Indische keuken voor te stellen”, vertelt Sen.

Sen Kulanthaiveku werd geboren in Sri Lanka, maar belandde op 12-jarige leeftijd in India. Daar reisde hij bijna 13 jaar rond en werd hij verliefd op de keuken van Chettinad in Zuid-India, regio Tamil Nadu. Nu baat Sed samen met Nikolaj Kovdal visrestaurants Fiskebar en Fiskeskur uit. Het is vanuit de buitenkeuken van Fiskekur dat Dabba King gelanceerd wordt.

“Deze keuken, vooral terug te vinden bij de rijkere bevolking, is gekend voor de complexiteit in smaken op basis van kruiden zoals steranijs, rode pepers, venkelzaad, kaneel, komijn, fenegriek, … aangevuld met kokos, gember, tomaten, knoflook en zongedroogde groenten”, legt Sed uit. “Chettinad zit vol aroma’s en smaken. Niet te pikant en niet te vettig. Met een grote voorliefde voor vegetarische gerechten, maar ook vlees en vis komen aan bod. En alles bereiden we net als in Zuid-India op een open vuur, de houtoven of vanop een kleipot op houtvuur. Ons vuur proef je in alles.”

Bestellen bij Dabba King doe je momenteel via Uber Eats en Deliveroo, maar Sen en Nikolaj hopen binnenkort ook een fysieke plek te vinden om een eigen restaurant op te zetten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio