Nieuws Antwerpen Dachser bouwt nieuw logistiek pand in Willebroek

Dachser bouwt nieuw logistiek pand in Willebroek

Dachser bouwt nieuw logistiek pand in Willebroek

dachserDachser Belgium heeft de eerste steen gelegd voor een nieuw logistiek pand in Willebroek. Het geheel wordt op termijn 9.100 vierkante meter groot. Dachser koos voor Willebroek omdat de centrale ligging op de as Antwerpen–Brussel erg gunstig is voor het bedrijf. Willebroek wordt in dit opzicht ingeraamd in een pan-Europees netwerk van 256 vestigingen uit de Dachser Groep en 68 partnervestigingen.

Op het MG Park De Hulst te Willebroek wordt gebouwd aan een complex van circa 9.100 vierkante meter op een terrein van ongeveer 37.800 vierkante meter.
In aanwezigheid van het Vlaams parlementslid Annick de Ridder, die de minister van Financiën Philippe Muyters verving, de burgemeester van Willebroek dhr. Eddy Bevers, directieleden van vastgoedontwikkelaar MG Real Estate en verscheidene directieleden en betrokkenen van Dachser werd de eerste kolom gemonteerd.

De site wordt in de nazomer van 2014 in gebruik genomen. De inauguratieplechtigheid was meteen ook het symbolische begin van de verhuizing van de huidige locatie in Willebroek aan de Victor Dumonlaan naar het nieuwe terrein De Hulst. De nieuwbouw betekent voor Dachser de noodzakelijke uitbreiding van de capaciteit. Als het nieuwe pand klaar is, sluit de huidige locatie.

“Door een forse groei van onze logistieke activiteiten op de huidige vestiging in Willebroek moesten we op zoek naar een nieuwe locatie. We kozen voor het regionale bedrijventerrein De Hulst, dat strategisch gezien erg gunstig ligt op het knooppunt van de as Antwerpen-Brussel, maar zeker ook in het belang van onze werknemers die in deze regio wonen en er kunnen blijven werken”, vertelt Frans van Bedaf, Branch Manager Dachser Willebroek.

Dachser Belgium werd in 1975 opgericht en is mede door haar centrale ligging in het Dachser netwerk, een belangrijke schakel voor het goederenverkeer doorheen Europa. De huidige locatie in Willebroek opende in 1995 haar deuren. “Vanaf het begin wisten we dat we in Willebroek wilden blijven. Onze medewerkers hebben ook allemaal positief gereageerd op de nieuwe locatie”, aldus van Bedaf.

Eddy Bevers, burgemeester van Willebroek, is blij met het besluit van Dachser om de onderneming in zijn gemeente te behouden. “Dachser is een belangrijke bron van werkgelegenheid en inkomsten”.

Ignace De Paepe, eigenaar van MG Real Estate, voegt hieraan toe: “De vestiging van Dachser op MG Park De Hulst maakt het nieuwe bedrijventerrein een aantrekkelijke bestemming voor andere bedrijven”.

De ontwikkeling van het eerste plot omvat een terrein van bijna 37.800 vierkante meter waarop een crossdockloods (68 docks) op maat zal gebouwd worden van circa 7.000 vierkante meter en ongeveer 2.300 vierkante meter kantoorruimte. In een tweede fase zal het crossdock gebouw met 2.000 vierkante meter en 20 docks uitgebreid worden. In de crossdockruimte verrijst de internationale pallet- en collidistributie voor de Europese groupage-activiteiten van Dachser. Dankzij de modernste mogelijkheden van de behandeling van zendingen, kunnen er met name op de piekmomenten veel vrachtwagens tegelijk laden en lossen.

“De bouw van een nieuwe logistieke vestiging in Willebroek is een mooie ontwikkeling voor Dachser. Het zal onze aanwezigheid in België en de Benelux verder versterken,” zegt Aat van der Meer, Managing Director van Dachser in de Benelux. “Met deze nieuwbouw in Willebroek wordt de geplande expansie in België ingezet. Binnenkort gaat ook een uitbreiding van de vestiging in Moeskroen van start en worden plannen voor een derde vestiging steeds concreter”.

Dachser Belgium SA/NV is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser GmbH & Co KG. Als toonaangevend logistiek dienstverlener in Europa staat Dachser garant voor ‘Intelligent Logistics’: innovatieve oplossingen, efficiëntie en slim gebruik van technologie. Het pan-Europese Dachser netwerk omvat 256 eigen vestigingen en 68 partnervestigingen. Door haar wereldwijde netwerk beschikt Dachser over de noodzakelijke infrastructuur om betrouwbare en veeleisende logistieke diensten te kunnen aanbieden. In totaal zijn er 21.650 medewerkers werkzaam. Zij behandelden in 2012 49,8 miljoen zendingen, goed voor een totaal gewicht van 37,5 miljoen ton. In 2012 werd een bruto-omzet gerealiseerd van 4,41 miljard euro.

Dachser maakt voor de distributie in België gebruik van vestigingen in Willebroek, Mechelen, Antwerpen en Moeskroen. In België telt Dachser ongeveer 250 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.