Nieuws Antwerpen Dachser wil uitbreiden in Willebroek

Dachser wil uitbreiden in Willebroek

Dachser wil uitbreiden in Willebroek

dachserGeweeklaag alom in de transportsector. Dichtgeslibde wegen, hoge loonkosten, deloyale concurrentie uit het Oostblok, loodzware fiscaliteit, hard opzittende overheid. “Daar doen wij niet aan mee”, zégt Geert Koster van het transportbedrijf Dachser Belgium. “Wij gaan straks allicht zelfs uitbreiden in Willebroek.”

Uiteraard hebben de transportbedrijven het vandaag echt niet makkelijk. De crisis is overal, veel bedrijven leggen er het bijltje bij neer. Bij Dachser Belgium worden al die tijd verschillende initiatieven genomen om de rentabiltiteit te versterken.

De Duitse groep Dachser runt twee vestigingen in België, Willebroek en Moeskroen. De groep stelt zowat 250 mensen tewerk en tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 60 miljoen euro. “Het gaat echt wel hartstikke goed bij ons” zegt Geert Koster. “Wij blijven een hoog tempo aanhouden.”

De twee Belgische vestigingen houden het vooral bij non-food. De groupage van stukgoed heeft een stevige bodem gelegd onder de activiteiten. “Wij hebben langetermijncontracten met verscheidene klanten, de relaties lopen uitstekend.”

Om ook de posities in de logistieke in food te versterken heeft de Groep Dachser een Europees netwerk opgebouwd met in totaal 11 andere specialisten in food logistics. Het zogenaamde European Food Network tekent in dit opzicht voor een “betrouwbare transnationale food logistics service met uniforme standaarden.” Het nieuwe product “Vivengo” wordt per 1 oktober e.k. uitgerold over heel Europa. “Ons nieuw samenwerkingsverband transporteert voedselzendingen in het niet-bevroren temperatuurbereik volgens standaarden die over het hele netwerk van toepassing zijn.” Vengoflex staat voor zendingen met een tijdsmarge, vengofix voor leveringen op een vaste datum, vengospeed voor korte en vaste looptijden met dagelijkse ophalingen, vengospeed 11 voor zeer dringende zendingen en vengospeed plus voor speciale wensen van de klant.

Het gaat er dus om dat Dachser transnationale transporten in voedsel wil opzetten die overal dezelfde standaarden aanhouden. “Dit dan zowel voor de gedefinieerde dienstverlening- en de kwaliteitscritria voor de klanten als voor gemeenschappelijke interne standaarden voor bv. processen, IT-interfaces en aansprakelijkheid.” Binnen het nieuwe netwerk zal Dachser de leiding nemen. Het systeem is gebaseerd op het wederzijdse vertrouwen dat bestaat tussen familie-ondernemingen die kunnen terugblikken op een jarenlange solide dienstverlening in hun eigen regio’s.

“Neen, onze twee Belgische vestigingen worden niet mee opgenomen in het systeem. België wordt als voedingsmarkt immers bediend vanuit Alsdorf dat net over de grens ligt,”  zegt Geert Koster. Onder de deelnemende bedrijven zijn dan wel het Britse Peter Green Chilled, het Italiaanse Papp Italia, het Nederlandse Bakker Logistiek, het Oostenrijkse Brummer Logistik, het Zwitserse Galliker Transport enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.