Nieuws Antwerpen Dalende faillissementscijfers in Antwerpse regio

Dalende faillissementscijfers in Antwerpse regio

Dalende faillissementscijfers in Antwerpse regio

ANTWERPEN – De faillissementscijfers voor de provincie Antwerpen kleuren opnieuw groen in maart. Dat is vooral te danken aan de positieve resultaten in het arrondissement Antwerpen. De jaarbalans blijft nog wel in het rood.

In maart 2019 gingen 1.053 bedrijven in België failliet, wat gelijk is aan een stijging van 1,2% in vergelijking met maart 2018. Het Brussels Hoofdstedelijk gewest (- 18,92%) doet het dan wel goed, maar zowel in het Vlaamse (+ 9,96%) als in het Waalse gewest (+ 12,55%) slaan de cijfers rood uit.

Toch is dat negatieve cijfer niet te wijten aan de Antwerpse resultaten. In provincie Antwerpen daalde vorige maand het aantal faillissementen naar 183 (- 7,11%) in vergelijking met maart 2018. Dat komt vooral door arrondissement Antwerpen, met 120 uitspraken (- 21,57%). In arrondissement Mechelen (+ 118,18%) en Turnhout (+ 18,18%) lagen de cijfers een stuk slechter.

Eric Van den Broele, senior manager research and development bij Graydon: “Het valt op dat het eerder kleinere ondernemingen zijn die over de kop gaan. De stijging van het aantal faillissementen loopt wel in lijn met de stijging van het aantal actieve ondernemingen. Anders gesteld: hoewel het aantal faillissementen stijgt, is de faillissementsgraad de afgelopen drie jaren op ongeveer gelijk niveau gebleven.”

Jaarbalans blijft in het rood

Over de eerste drie maanden van dit jaar zijn er 2.983 Belgische bedrijven failliet gegaan, ofwel 1,3% meer dan over dezelfde periode verleden jaar. Het aantal faillissementen in het Vlaamse Gewest (1.517) is in het eerste trimester toegenomen met 13%. Provincie Antwerpen doet wel beter dan het Vlaamse gemiddelde. Zo werden in de provincie 8,60% meer faillissementen uitgesproken dan in dezelfde periode vorig jaar. In arrondissement Antwerpen gaat het om 347 uitspraken (+ 2,06%), in Turnhout om 101 (+ 24,69%) en in Mechelen om 57 (+ 29,55%).

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.