Nieuws Antwerpen Damco herstructureert zijn activiteiten

Damco herstructureert zijn activiteiten

Damco herstructureert zijn activiteiten

damcoHet Deense expeditiebedrijf Damco herstructureert zijn dochterondernemingen in België en Nederland. De operationele activiteiten worden bijeengetrokken in Rotterdam. Daardoor worden 24 jobs geschrapt in Antwerpen. De commerciële activiteiten daarentegen worden gedecentraliseerd. Damco wil in dit opzicht een nieuwe vestiging openen in het Brusselse.

Damco is de logistieke tak van de Deense AP Moeller Maersk groep. Het concern onderkent de permanente moeilijkheden in de scheepvaart en is daarom aan een zoveelste herschikking toe. Het samentrekken van de operationele activiteiten in Rotterdam gebeurt ten nadele van de vestiging in Antwerpen.

Commercieel viseert Damco echter vooral het Brusselse en Wallonië. Vandaar dat een nieuwe vestiging geopend wordt in het zuiden van het land.

Damco telt met zijn 10.800 personeelsleden liefst 300 kantoren, verspreid over de hele wereld. Het bedrijf is vertegenwoordigd in 90 verschillende landen.

De AP Moeller Maersk groep tekende in 2011 voor een omzet van 2,8 miljard dollar. Het concern verwerkte toen 215 miljoen TEU aan vracht.

Damco wordt in de Benelux en Zwitserland geleid door Koert Grosfeld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.