Nieuws Antwerpen Dan toch mondmaskers verplicht in winkels

Dan toch mondmaskers verplicht in winkels

Dan toch mondmaskers verplicht in winkels

ANTWERPEN – Vanaf zaterdag 11 juli zal het verplicht zijn om een mondmasker te dragen in winkels en winkelcentra en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen, zoals bioscopen. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land donderdagavond beslist. Ook in theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en gebedshuizen wordt het dragen van een mondmasker verplicht. De verplichting geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

De Hoge Gezondheidsraad adviseerde om het dragen van mondmaskers te verplichten in winkels. Na overleg met de experten van de GEES heeft het Overlegcomité nu beslist om dat advies te volgen. Een elektronische Nationale Veiligheidsraad zal vrijdag de beslissingen van het Overlegcomité valideren.

Vanaf zaterdag wordt het dragen van een mondmasker verplicht in winkels en winkelcentra, in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Die lijst kan na verloop van tijd en afhankelijk van de epidemiologische situatie nog aangepast worden.

Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie. Winkels en andere zaken die de regels herhaaldelijk overtreden zullen gesloten kunnen worden.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.