Nieuws Danny Van Assche is voorzitter Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO

Danny Van Assche is voorzitter Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO

Foto: Dieter Telemans

Danny Van Assche is voorzitter Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO

Danny Van Assche (UNIZO) is samen met Arnaud Deplae (UCM) aangeduid als nieuwe voorzitter van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. Dat gebeurde door minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s David Clarinval tijdens de installatievergadering van de HRZKMO.

De Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO groepeert bijna 200 erkende beroeps- en interprofessionele organisaties. De Raad is een federaal overlegplatform waarvan de samenstelling elke zes jaar wordt hernieuwd. Tijdens de installatievergadering dinsdag werd gedelegeerd bestuurder van UNIZO Danny Van Assche samen met Arnaud Deplae, topman van de Franstalige ondernemersorganisatie UCM, door minister David Clarinval aangeduid als nieuwe voorzitter.

Werkpaarden

“Ons land telt 1,3 miljoen zelfstandigen en KMO’s. Zij zijn de werkpaarden van onze economie die risico nemen, investeren, nieuwe dingen proberen en zo welvaart creëren. Daarom is het zo belangrijk dat we naast een Minister van KMO en Middenstand ook een Hoge Raad voor Zelfstandigen en KMO’s hebben. De Raad is een uniek orgaan waar de stem van de zelfstandige ondernemer luid en rechtstreeks kan doorklinken”, aldus Danny Van Assche, voorzitter van de Hoge Raad en gedelegeerd bestuurder van UNIZO.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.