Nieuws Antwerpen Datanews bekroont Talent-IT

Datanews bekroont Talent-IT

Datanews bekroont Talent-IT

jongensHet aanwervings- en selectiebedrijf Talent-IT werd door het tijdschrift Data News uitgeroepen tot de ICT-Gazelle van de kleine Vlaamse ondernemingen. Het Antwerpse bedrijf telt zo’n 200 personeelsleden waarvan het er 125 uitstuurt naar zijn klanten. Ze worden geoutsourced bij nagenoeg alle grote bedrijven uit de Belgische top-100.

Talent-IT heeft het vandaag evenwel niet onder de markt. De crisis, weet je wel. “Er worden vandaag zeker geen cadeaus uitgedeeld”, zegt managing director Jeroen Fries. “Dit neemt niet weg dat wij als bedrijf ondanks alles perfect op koers blijven. Wij realiseerden in 2012 een omzet van 18 miljoen euro. Wij hadden voor 2013 21 miljoen euro gebudgetteerd en we hebben dat cijfer duidelijk kunnen waar maken.”

De ICT-wereld is in dit opzicht een van de weinige die nog standhoudt. De goede cijfers kunnen er ondertussen een eerste voorzichtig signaal voor zijn dat de crisis effectief over haar hoogtepunt heen is. Investeringen in ICT staan veelal aan het begin van een conjunctuuromslag.

“We geloven er in”, zegt Jeroen Fries. “Ons bedrijf heeft in enkele jaren een expansieve groei neergezet. Collega Dirk Van Grunderbeek zette Talent-IT op in 2007. Ik ben er zelf in 2008 bijgekomen. Sindsdien ging het allemaal razendsnel.”

Om die groei te consolideren is uitgekeken naar een partij die de financiering van de ontwikkelingen kon ondersteunen. Het werd de Britse groep Harvey Nash Group. Die nam Talent-IT in 2012 over. “Maar ondertussen gaan wij gewoon verder door. De Britten leggen ons geen richtlijnen of objectieven op. Wij kunnen verder werken op de lijnen die we zelf uitgetekend hebben.”

Op de ICT-markt zijn nog wel meer aanwervings- en selectiebedrijven actief. Vanwaar die snelle doorbraak van Talent-IT? Jeroen Fries: “Wij hebben een breed productenportfolio opgebouwd, we zijn actief in verscheidene markten. Bovendien hebben wij op het hoogtepunt van de crisis de rem niet aangetrokken maar integendeel verder geïnvesteerd in onze activiteiten. We konden dan ook profiteren van de marktomstandigheden en verder doorgroeien.”

Ondertussen wil het bedrijf overigens nog meer mensen aanwerven: vooral dan recruiters en account managers. “Wij willen verder uitbreiden en hebben daartoe dringend bijkomende mensen nodig. Ze zijn effectief niet makkelijk te vinden. Maar wij hebben in elk geval een job voor wie zich aanmeldt met de juiste kwalificaties.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.