Nieuws Antwerpen Datavernietiging Michel rekent af met oude digitale media

Datavernietiging Michel rekent af met oude digitale media

Datavernietiging Michel rekent af met oude digitale media

michellekeData vormen in vele gevallen het hart van het bedrijf. Ze moeten dus extra beschermd worden. Ook als ze niet meer up to date zijn. Dan kom je bij een specialist datavernietiging terecht. Datavernietiging Michel uit Kalmthout heeft er een eigen nichemarkt in opgebouwd.

Het gaat hem vandaag niet enkel meer om papieren documenten, studies, boeken of rapporten. Door de snelle doorbraak van de digitale media steken data vandaag vooral in elektronische apparaten. De firma Oud Papier Jozef Michel heeft in de brede regio een sterke reputatie als vertrouwd ophaler van oud papier. In Kalmthout had men al in de jaren tachtig de snelle ontwikkelingen in IT met PC’s en laptops onderkend. Waarbij uiteraard de vraag rees of de factuele vernietiging van verouderde digitale media wel in alle omstandigheden gegarandeerd kon worden.

Vandaar ook in 1986 het initiatief om binnen de papierfirma ook Datavernietiging Michel op te zetten, een bedrijf dat een verantwoorde vernietiging van data kon garanderen die opgeslagen liggen in faxen, printers, USB-sticks, laptops, videorecorders enz. Het bleek een schot in de roos want advocatenkantoren, gemeentebesturen, dokters, apothekers, banken, verzekeringsmaatschappijen enz. wisten zich effectief geen raad met hun oude digitale media. Datavernietiging Michel komt die nu ophalen en garandeert een totale vernietiging ervan. Desnoods op het bedrijf van de klant zelf. Desnoods ook in aanwezigheid van de klant zelf.

Het bedrijf loopt ondertussen best vlot. Volgens de jaarrekening 2014 die onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank werd een brutomarge gerealiseerd van 633.214 euro. Dit was nagenoeg evenveel als het jaar ervoor. Daar zat een beperkt bedrijfsresultaat op van 4.620 euro.

Bij het bedrijf van Robert en Philippe Michel werken 10 man.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.