Nieuws Antwerpen DB Schenker test zijn eigen transporten

DB Schenker test zijn eigen transporten

DB Schenker test zijn eigen transporten

schenkerGeïntegreerde logistiek biedt enorme mogelijkheden. Dat heeft ook DB Schenker uitstekend begrepen. Het logistiek bedrijf biedt zijn klanten de mogelijkheid om hun zonnepanelen te laten testen in het Antwerpse magazijn. Of hoe je op die manier toegevoegde waarde creëert.

DB Schenken is oa. gespecialiseerd in het vervoer van zonnepanelen. Dat transport is zeker niet zonder risico’s. Zeker niet omdat zonnepanelen nu eenmaal heel broos zijn en heel snel beschadigd kunnen geraken.  Blijkt bv. dat liefst 10% van de zonnepanelen tijdens de supply chain van fabriek tot bij klant beschadigd geraken.

DB Schenker heeft in dit opzicht zijn magazijn in Antwerpen uitgebouwd tot een heus testlabo waar onder begeleiding van de Duitse Tüv, de tegenganger van Vinçotte proeven worden uitgevoerd. Om te vermijden dat de klanten overbodige transporten naar de afzender moeten laten gebeuren kunnen de kwaliteitsnormen van de panelen dus al in Antwerpen uitgetest worden.

DB Schenker heeft zijn systeem Schenkerpvchain genoemd en monitort in dit opzicht de hele supply chain van de zonnepanelen tijdens het vervoerstraject. Het gaat dan om de vier belangrijkste schakels in de hele keten: de verpakking bij de producent, het transport zelf, de test op de goederen en de distributie naar de eindklant.

DB Schenker is heel actief in de brede regio en runt in totaal liefst acht verschillende vestigingen. Daaronder Antwerpen, Mechelen en Willebroek. De Duitse groep stelt er zo’n 700 mensen tewerk. Het bedrijf wordt aangestuurd door Ulrich Pütz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.