Nieuws Antwerpen DB Video heeft grote expertise in huis

DB Video heeft grote expertise in huis

DB Video heeft grote expertise in huis

ellendeDe paus, de Amerikaanse president Obama, de top van het bedrijfsleven en zowat alle top-DJ’s uit de wereld. Ze stonden verleden jaar allemaal voor de camera’s van DB Video. Het bedrijf uit Aartselaar is een audiovisuele onderneming die totaaloplossingen biedt aan televisiezenders, evenementen, instellingen en bedrijven. “Het gaat ons dan niet enkel om de opnames maar om de hele infrastructuur die je bij ons als technische provider kunt krijgen”, zegt Ben Rouffa.

DB Video is pakweg 15 jaar geleden opgericht door Dimitri Beyaert. Die had als cameraman-monteur een hele technische bagage bijeengewerkt bij onder andere de televisiezender VTM en sloeg uiteindelijk zelf de hand aan de ploeg. Hij bouwde met zijn initiatief een expansief bedrijf uit dat vandaag pakweg 30 vaste personeelsleden in dienst heeft en een beroep kan doen op een heel netwerk aan freelancers. Ben Rouffa kwam zelf als managing partner en ex-VTM-journalist vier jaar geleden mee aan boord.

“We hebben een goed jaar achter de rug”, zegt Ben Rouffa. “Dat zal effectief wel iets te maken hebben met de Europese verkiezingen. Het Europees parlement is nu eenmaal een van onze belangrijkste klanten. Maar wij spitsen ons helemaal niet toe op enkel maar de grote huizen. Wij werken net zo goed voor een klein bedrijfje dat zegmaar slechts één camera-opstelling nodig heeft. Ons gaat het om het audivisueel concept dat net zo goed bij een KMO als bij een groot bedrijf als Belgacom kan beleverd worden.”

DB Video assisteert zijn klanten dan ook in het ruime aanbod aan audio-visuele manifestaties van persconferenties, interviews, bedrijfsfilms, interactieve presentaties, 3D-animatie, LED-walls enz. De technici van het bedrijf komen in dit opzicht ter plaatse of werken het concept uit in de gebouwen van DB Video zelf. De vestiging in Aartselaar is overigens onlangs nog sterk uitgebreid. Waarbij de idee gelanceerd is om ook andere bedrijven te huisvesten binnen de eigen infrastructuur zodat op die manier een vorm van creatieve audiovisuele site gecreëerd wordt.

Ondertussen is het uitkijken naar het nieuwe jaar. De gevolgen van de crisis zijn nog altijd voelbaar. De klanten zitten met krappe budgetten en besparen. Ook bij DB Video is dat voelbaar. Wanneer een klant als de VRT schrapt in zijn aanbod weegt dat ook door in Aartselaar. De grote technische diversiteit die DB Video kan bieden opent evenwel perspectieven. Bovendien is het klantenbestand vandaag zo ruim dat er voldoende evenwicht in de agenda kan ingebouwd worden.

DB Video moet het overigens vooral ook van zijn persoonlijke inzet hebben. Het bedrijf is nog voldoende kleinschalig zodat de projectmanagers hun klanten nog steeds bij naam kennen. Het gaat er hen dan om de beste oplossingen te bieden met een aanvaardbare prijs/kwaliteitsverhouding. Een strategie die de klanten lijken te appreciëren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.