Nieuws Antwerpen De Boer herstelde dak Opera House in Hanoi

De Boer herstelde dak Opera House in Hanoi

De Boer herstelde dak Opera House in Hanoi

operaHet gaat hen om de “vijfde gevel.” Waarmee de mannen van De Boer Waterproofing Solutions gewoon het dak bedoelen. De firma uit Schoten heeft een internationale reputatie opgebouwd met zijn dakrollen DuO uit bitumen. “Wij verkopen over de hele wereld”, zegt Gilles Rombeau.

De Boer Waterproofing Solutions heeft met zijn bitumeus waterdichtingsmateriaal onvoorstelbaar sterke exportprestaties neergezet. De rollen uit Schoten liggen vandaag zelfs op het beroemde Opera House van de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Overal in Indonesië, Thailand, Maleisië of de Filippijnen kun je de rollen van De Boer aantreffen. “Wij hebben een heel eigen technologie ontwikkeld waarbij we twee soorten bitumen gebruiken. De harde coating komt bovenaan en de soepele sterk klevende coating onderaan. Dat zorgt voor een perfecte werking die we als DuO in de markt hebben gezet.”

De Boer is destijds opgezet door grootvader Frans De Boer en is vandaag met Dirk Mertens aan de derde generatie toe. Het bedrijf blijft sterk doorgroeien. Zeker omdat het concept met DuO uit 1964 nog altijd onovertroffen blijft. De technologie wordt overigens onafgebroken verder geperfectioneerd. Dakdekkers, studiebureaus, distributeurs en architecten doen in dit opzicht graag een beroep op De Boer.

“Wij hebben onze activiteiten vandaag opgesplitst in vier entiteiten,” zegt Gilles Rombeau nog. “Wij hebben uiteraard in eerste instantie de bitumeuse waterdichtingsproducten. Wij doen anderzijds ook aan onderhoud, wij werken op de veiligheid van de daken en wij hebben ook een eigen afdeling die zich bezig houdt met groendaken.”

Met de activiteit groendaken maakt De Boer meteen duidelijk dat duurzaamheid en milieu echt wel essentiële beleidslijnen zijn in de langetermijnstrategie van de groep. Het initiatief om alle werknemers een fiets te geven past daar helemaal in. “Wij hebben een voorbeeld willen stellen naar andere ondernemingen toe”, zegt Dirk Mertens. “Ik hoop dat onze mensen minder de auto zullen nemen en op die manier mee het woon- en werkverkeer zullen verbeteren.”

De Boer nam in dit opzicht contact op met de nieuw opgestarte firma B2Bike van Johan De Mulder uit Zandvliet die in februari jl. begonnen is met een fietsplan voor ondernemingen. Vijf firma’s hebben ondertussen al ingetekend op het plan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer