Nieuws Antwerpen "De burgerij" groeit uit tot keten

"De burgerij" groeit uit tot keten

"De burgerij" groeit uit tot keten

burgerijMet de opening van een vijfde vestiging aan het Antwerpse Leopoldplein groeit De Burgerij verder uit tot een heuse keten. Robin Janssens (ex-VTM journalist) en ex-voetballer Björn Meeussen steken binnen afzienbare tijd trouwens ook de Nederlandse grens over om ineens ook vier hamburgertenten te openen in Amsterdam (2), Rotterdam en Eindhoven.

De mondreclame voor De Burgerij doet duidelijk haar werk. Het is vaak in lange rijen aanschuiven in de restaurants van Janssens en Meeussen. De Burgerij serveert kwaliteitshamburgers en dat zullen de Antwerpenaars ondertussen geweten hebben. In de komende weken openen de initiatiefnemers van De Burgerij hun vijfde vestiging in Antwerpen. Na Berchem, Schoten, Antwerpen en Willebroek kreeg Antwerpen nu nog een tweede restaurant aan het Leopoldplein.

Die idee om iets meer kwaliteit te bieden dan de gebruikelijke junkfood komt uit Londen waar de gourmet hamburgertenten ook als paddestoelen uit de grond zijn gekomen. Het concept slaat inmiddels ook in het Antwerpse aan. De mix van goede kwaliteitsvlezen aan gehakt, kip, vis of lam met lekkere broodjes, een frisse garnituur en uitstekende sauzen lokt elke dag honderden enthousiastelingen naar De Burgerij. Alles is er vers bereid en dat apprecieert het jeugdige publiek duidelijk. De verdere expansie van het bedrijf is duidelijk de aanzet tot een heuse ketenvorming. Zeker als het initiatief ook aanslaat in Nederland.

Janssens en Meeussen openen met The Roast op de Sint Aldegondiskaai trouwens ook nog een bijkomend restaurant dat dan wel iets exclusievere producten aanbiedt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.