Nieuws Antwerpen De Colvenier wacht op betere conjunctuur

De Colvenier wacht op betere conjunctuur

De Colvenier wacht op betere conjunctuur

colvenierDe Colvenier is een van de vele klasserestaurants uit Antwerpen. Chef-kok Patrick Van Herck heeft zijn zaak in de Sint Antoniusstraat uitgebouwd tot een van de absolute toppers in de brede regio. Dat het ook voor een gerenommeerd huis als De Colvenier elke dag hard werken blijft mag blijken uit de jaarcijfers 2014/2015 die neergelegd werden bij de Nationale Bank. Onder de streep hield de chef-kok de facto niets meer over.

De Colvenier heeft een indrukwekkend grote klantenportefeuille. Nogal wat nationaal en internationaal hoog aangeschreven figuren laten zich graag bedienen door chef-kok Patrick Van Herck. Zijn Franse keuken met zijn specialiteiten in vis en vlees heeft een sterke reputatie. Nog aantrekkelijker is allicht het prachtige decor van de patriciërswoning waarin het restaurant gevestigd is. De open keuken en de majestueuze wijnkelder zorgen voor een heel eigen cachet.

Wie wil aanschuiven bij De Colvenier doet er daarom goed aan om op tijd een plaatsje te reserveren. Het huis is vaak volledig uitgeboekt.

Dit neemt niet weg dat de financiële resultaten tijdens de afgelopen jaren onder druk stonden. Op de gerealiseerde brutomarge van 294.525 euro werd tijdens het laatste boekjaar weliswaar een positief bedrijfsresultaat van 7.562 euro verdiend maar er bleef onder de streep hoe dan ook een verliescijfer van 15.994 over. Dit verlies was dan iets “beter” dan in 2013/2014 toen dat nog opliep tot  minus 70.690 euro.  Het blijft allicht wachten tot de economische conjunctuur verder verbetert en vooral ook de zakenmensen weer gemakkelijker boeken.

De totale activa van de BVBA stegen ondertussen wél verder door tot 1,180 miljoen euro.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.