Nieuws Antwerpen De Dolle Kever exporteert over de hele wereld

De Dolle Kever exporteert over de hele wereld

De Dolle Kever exporteert over de hele wereld

dolle keverNiet alleen fanate verzamelaars zijn vaste klant bij De Dolle Kever. Het bedrijf uit Merksem krijgt geregeld ook enthousiaste autoliefhebbers over de vloer die hun eigen wagen in mini willen kopen. De Dolle Kever is een van de weinig overeind gebleven verkopers van miniatuurautootjes. “Wij hebben tijdig ingepikt op het internet en verkopen vandaag zeker 50% van onze omzet online”, zegt Carl Arijs.

Ze zijn schattig, de honderden kleine autootjes van De Dolle Kever. Je kunt er gewoonweg nagenoeg alle merken vinden. Het gaat overigens om nieuw gemaakte exemplaartjes. Niet om oude autootjes. Matchbox en Dinky Toys horen in dit opzicht al lang tot het verleden. Maar verscheidene Duitse bedrijven hebben nog de rechten op een aantal merken en laten die aanmaken in China.

“Het is een uit de hand gelopen hobby” zegt Carl Arijs die samen met zijn echtgenote Carla De Dolle Kever runt. “We verkopen vandaag vooral aan verzamelaars. Mensen die thematisch werken, mensen die specifieke merken willen, mensen die alle autootjes verzamelen van het merk waarmee ze zelf rijden enz. De winkel doet het nog goed. Maar we moeten het vandaag ook voor 50% van het internet hebben. We verkopen onze autootjes over de hele wereld. Van Rusland tot Australië. Aanvankelijk was het internet een echte giller. Sinds enkele tijd is er een terugval merkbaar en is het internet een verkoopkanaal geworden als een ander.”

Carl Arijs ergert zich ondertussen dood aan de Belgische post. Veel te duur, sakkert hij. De service zou ook niet je dat zijn. “Wanneer wij bestellingen krijgen uit het buitenland verstuur ik onze orders gewoon vanuit Duitsland”, zegt hij. “Of vanuit Nederland. Veel goedkoper De verzendkosten zijn in België gewoon absurd. De Belgische post maakt op die manier de handel via internet onrendabel. Maar omdat wij geregeld in Duitsland komen is dit voor ons de uitweg om toch via het internet te werken.”

Nog een meepakkertje: De Dolle Kever verkoopt ook oude zichtkaarten, foto’s en chromo’s. Ze passen bij de foldertjes en de litteratuur over de modelautootjes die aan de Oudebarreellei te grabbel liggen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.