Nieuws Antwerpen De Draad van Ariadne ruimt administratief kluwen op

De Draad van Ariadne ruimt administratief kluwen op

De Draad van Ariadne ruimt administratief kluwen op

arriadneZe heeft in een recruterings- en selectiebureau gewerkt, in een consultingbedrijf, een verzekeringskantoor en een landmetersbedrijf. Ze was zelfs een aantal jaren aan de slag bij een Britse groep die start-ups in ons land begeleidde. Tijd nu voor mijn eigen bedrijfje, oordeelde Ariadne Wils zowat twee jaar geleden. Met ‘De Draad van Ariadne’ biedt ze bedrijven die daar nood aan hebben administratieve ondersteuning aan. “Wij zijn vandaag volledig uitgeboekt”, zegt ze.

De administratie kan vaak een chaotisch kluwen zijn. Ook een onoverkomelijke hinderpaal voor wie wel andere dingen aan zijn hoofd heeft. Ariadne Wils onderkende daarin vanuit haar eigen ervaringen een mooie nichemarkt die ze met haar start-up “De Draad van Ariadne” wilde invullen. Het ging aanvankelijk allemaal nogal aarzelend maar sinds kort staat de telefoon niet meer stil. “We zijn voor de komende weken helemaal volgeboekt. Kijk maar eens voor de volgende dagen: afspraken bij een chirurg, een schrijnwerker en een IT-bedrijf. Bergen werk, zeker weten. Het ziet er uitstekend uit.”

Als administratief dienstverlener werken Ariadne Wils en haar inmiddels geëngageerde free-lancers voor zowat KMO’s, start-ups, zelfstandigen als vrije beroepen. De opdrachten kunnen dan variëren van 1 vast uur per week tot meer. “Maar we doen ook tijdelijke opdrachten. Het administratief aanbod is erg ruim: van mailings naar klanten opmaken, versturen en opvolgen. Tot het maken van teksten, lay-outs volgens de eigen huisstijl, Excel-bestanden enz. Maar het kan ook ruimer: het opzetten van een administratieve dienst, contacten leggen met leeranviers, het opmaken van commerciële folders, het organiseren van events, het ordenen van databanken en archieven tot voorbereidend werk voor de boekhouder, het bijeenbrengen van de facturen, he debibeurenbeheer enz.”

Het werk wordt uitgevoerd op het kantoor van het bewuste bedrijf of bij De Draad van Ariadne zelf in Deurne.

“Wij moeten het vooral van onze service en onze kwaliteit hebben”, zegt Ariadne Wils. “De een transparante communicatie met de opdrachtgever is de kern van ons verhaal.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer