Nieuws Antwerpen De eerste stappen naar digitalisering samen met stad Antwerpen

De eerste stappen naar digitalisering samen met stad Antwerpen

De eerste stappen naar digitalisering samen met stad Antwerpen

Stad Antwerpen organiseert het event ‘Slimme ondernemers gaan digitaal’ op dinsdag 26 oktober in de Thomas More-hogeschool. Met dit evenement wil de stad ook kleinere bedrijven, horeca en detailhandel aanmoedigen om in te zetten op digitalisering. Tijdens deze avond getuigen collega-ondernemers over hun slimme toepassingen en geeft stad Antwerpen een update over hun innovatieve initiatieven om de aantrekkelijkheid en dynamiek van de winkelgebieden te verbeteren.

Ondernemers overtuigen van de meerwaarde van digitaliseren is vaak niet moeilijk, maar toch zijn er ook heel wat ondernemingen die vaak niet weten hoe ze eraan moeten beginnen. Daarom organiseert stad Antwerpen ‘Slimme ondernemers gaan digitaal’. Tijdens dit inspiratie-event op dinsdag 26 oktober in de Thomas More-hogeschool Campus National ontdekken ondernemers aan de hand van infosessies en getuigenissen van collega’s wat digitalisering hen kan opleveren en hoe ze dat moeten aanpakken.

Horeca en detailhandel

Want digitalisering is uiteraard niet enkel voor de grote bedrijven en ketens weggelegd. Ook kleinere bedrijven, horeca en detailhandel kunnen al gauw genieten van de voordelen van digitale toepassingen. Tijdens het event komen ondernemers te weten welke voordelen dit voor hen oplevert en hoe ze handig gebruik kunnen maken van digitalisatie: passantentellingen, druktemeting, crowd management en live dashboards leveren op een eenvoudige manier nuttige data op die ingezet kunnen worden om een zaak te laten bloeien.

“Tijdens het event geven we meer uitleg over twee concrete projecten, namelijk Datagestuurde Winkelgebieden en Smart Retail Area. Met deze projecten willen we de Antwerpse retail en horeca klaarstomen voor de toekomst”, vertelt Siemon Vanderhulst van stad Antwerpen. “We maken dan ook de resultaten van de eerste onderzoeken bekend. We hopen heel wat handelaars warm te maken om samen met ons met innovatie aan de slag te gaan.”

Infosessies en netwerkreceptie

Om 18 uur verwelkomt de stad jou met een drankje en een kleine hap. Daarna volgen de sessies elkaar op. Onder meer professor Els Breugelmans, Gert Laurijssen van Food Service Alliance en Wouter Cajot van boekenwinkel ’t Stad Leest komen aan het woord. Een netwerkreceptie biedt volop de kans om van gedachten te wisselen met andere ondernemers en experten. Zo hebben deelnemers na het event heel wat troeven in handen om met meer inzicht te ondernemen.

Wil je erbij zijn? Schrijf je hier in en ontdek het inspirerende programma. Geen tijd om de verplaatsing te maken? Je kan ook online deelnemen en je op die manier laten inspireren.

Stad Antwerpen biedt tal van mogelijkheden voor ondernemers. Zo zijn er regelmatig oproepen om subsidies te krijgen, begeleidt de investdesk bedrijven die zich in Antwerpen willen vestigen en helpt de stad bij het zoeken naar juiste werknemers.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.