Nieuws Antwerpen De Experten maken webinars boeiend

De Experten maken webinars boeiend

De Experten maken webinars boeiend

ZANDHOVEN – De Experten, een bureau in Pulle dat verschillende vormen van e-learning aanbiedt, is nu ook gestart met webinars, maar dan wel anders dan hoe een webinar er gewoonlijk uitziet. Voormalige tv-makers Dieter Troubleyn en Tom Bauwens hebben hiervoor de handen in elkaar geslagen en benaderen de deelnemer van het webinar als een tv-kijker. “We proberen constant de focus te vangen.”

De Experten is het bureau dat is gegroeid uit de activiteiten van Valesca Lousberg, de vrouw van Dieter Troubleyn. “Zij maakte al e-learnings voor bedrijven en organisaties”, vertelt Troubleyn. “Dat ging over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van ‘hoe maak ik béarnaisesaus’ voor horeca-doeleinden tot ‘hoe schrijf ik een audit rapport?’. We hebben dus al wel wat ervaring op dat vlak. Het was onze bedoeling om ook te gaan inzetten op opleidingen in het kader van de verplichte permanente vorming voor bepaalde beroepen. Toen kwam corona en veranderde de context snel.”

Dieter Troubleyn raakte aan de praat met zijn oud-collega Tom Bauwens. Die is met zijn vennootschap EuroPConcept een erkend opleidingsverstrekker voor juridische studienamiddagen in het kader van die permanente vorming. De twee hebben vroeger nog samen aan tv-programma’s gewerkt.

“Hij was op zoek naar een alternatief voor seminaries. En wij waren op zoek naar iemand met voeling en ervaring met de juridische opleidingssector, want de nieuwe situatie door corona gaf ons niet de gelegenheid om organisch te groeien”, herinnert Troubleyn zich. “Zo hebben we elkaar snel opnieuw gevonden om samen aan de slag te gaan.”

Interactieve webinars als tv

Ze gaan aan de slag met een nieuwe aanpak van webinars, waarbij wordt vermeden dat het allemaal te statisch en te eentonig wordt voor de deelnemers. “We gaan totaal anders te werk en doen dat in een bestek van twee keer één uur, wat de druk op de deelnemers al meteen een pak vermindert”, aldus Tom Bauwens. “Net als in een tv-programma serveren we een spreker die aan de hand van een interview diepgravend aan de tand wordt gevoeld over een bepaald onderwerp. Eén uur maar keurig en gevarieerd in beeld gebracht.” “De gesprekken worden afgewisseld met oefeningen, herhaling van theorie en illustraties,” vervolledigt Dieter Troubleyn. “Deelnemers aan het seminarie kunnen reageren met hun eigen bedenkingen die worden opgelijst”, vult Tom Bauwens nog aan.

De Experten en EuroPConcept zijn net gestart met de eerste juridische online opleidingen voor advocaten, notarissen, gerechtsdeurwaarders en juristen. Maar het concept kent ondertussen ook al een eerste opleiding voor de medische sector in samenwerking met  Ideelab van Dr. Ilse Dapper en een selfmanagement module voor de individuele professional.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.