Nieuws Antwerpen De Goliath, van DEME, zet koers naar China om windturbines te gaan bouwen

De Goliath, van DEME, zet koers naar China om windturbines te gaan bouwen

De Goliath, van DEME, zet koers naar China om windturbines te gaan bouwen

DEME, bekende baggeraar maar ook zeer actief in de schone energiesector, heeft de handen in mekaar geslagen met het Chinese COSCO om samen offshore windenergieparken te bouwen in China. De ‘Goliath’, een boot die speciaal gemaakt is om windturbines te plaatsen op zee, is vanuit Vlissingen vertrokken naar Shanghai. Hij zal daar worden ingezet om samen met de Chinese maatschappij COSCO het windturbineproject te realiseren.

De ontwikkeling van offshore windenergie spoort met de Chinese visie op klimaat en de ontwikkeling van hernieuwbare energie. Die past in het 13de vijfjarenplan voor sociale en economische ontwikkeling van de Chinese regering. Tegen 2020 wil China zijn capaciteit voor de productie van offshore windenergie drastisch opdrijven.

‘De importvergunning van de Chinese regering voor de ‘Goliath’ heeft een hele tijd op zich laten wachten’ zegt Alain Bernard, CEO van DEME in een gesprek met ‘Made in Antwerpen’. ‘Op dat punt is het nooit eenvoudig om vergunningen te krijgen van China. Maar eens het akkoord er is verloopt de samenwerking vlot.”

De ‘Goliath’ werd afgelopen weekend aan boord van de ‘Kang Sheng Kou’ geladen, een schip van ‘COSCO’ dat  gedeeltelijk kan afgezonken worden om de Goliath aan boord te nemen. Dat gebeurde in de haven van Vlissingen. Afgelopen maandag zette de vracht dan koers naar de scheepswerf van COSCO in Shanghai. Daar worden nog enkele laatste aanpassingen gedaan alvorens de installatie van de windturbines kan beginnen.

Het volledige interview met Alain Bernard kan u volgende week lezen op onze site ‘Made in Antwerpen’.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.