Nieuws Antwerpen De groene kaart is verleden tijd

De groene kaart is verleden tijd

De groene kaart is verleden tijd

ANTWERPEN – 1 juli 2020 is een belangrijke dag voor de autoverzekering. De gekende en symbolische groene kaart wordt vervangen door een wit en zelfs digitaal document. Oprichter Benjamin Buyens van de Antwerpse online verzekeringsmakelaar Hopala is verheugd: “De verzekeringssector heeft dit broodnodig om haar digitale achterstand in te halen.”

Vanaf 1 juli zit de groene kaart in een nieuw jasje. Het internationale verzekeringsbewijs voormotorrijtuigen is niet langer dubbelzijdig groen, maar wel enkelzijdig wit met zwarte tekst. Daarnaast volstaat het om een digitaal exemplaar op je smartphone te tonen tijdens een controle. Je bent dus wel nog steeds verplicht om het document ‘op zak’ te hebben.

Benjamin Buyens, oprichter van online verzekeringsmakelaar Hopala, is tevreden met de verandering: “We zijn al enkele jaren bezig om de verzekeringsmarkt te digitaliseren ten dienste van de consument. Onze eerste focus was de consument de mogelijkheid te bieden om transparant verzekeringen met elkaar te vergelijken. Met de nieuwe versie van de groene kaart kan de adminstratieve rompslomp nu ook volledig digitaal verzorgd worden.”

Papieren rompslomp beperkt

“De groene kaart was tot op vandaag het laatste papieren document dat elke autobestuurder fysiek in zijn auto diende te bewaren. Zelfs als je groene kaart niet op groen papier afgedrukt was, bestond de kans dat je wagen bij een politiecontrole in beslag genomen werd. Dat is nu voorgoed verleden tijd.”

Als je momenteel nog in het bezit bent van een groen, dubbelzijdig, internationaal verzekeringsbewijs waarvan de geldigheidsduur nog niet verlopen is, dan blijft dat bewijs geldig tot 31 december 2021. Vanaf 1 januari 2022 zijn enkel nog de elektronische versie op een witte achtergrond en de papieren, witte versie geldig.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.