Nieuws Antwerpen De havens van Antwerpen en Dakar gaan hun samenwerking versterken

De havens van Antwerpen en Dakar gaan hun samenwerking versterken

Fotoreportage: 493162 BREAKBULK CARGO HANDLING Repo antwerpse haven Rechteroever., NHS coil-, tubes- en platebehandeling . Straat: xxx Gemeente: Antwerpen

De havens van Antwerpen en Dakar gaan hun samenwerking versterken

Vertegenwoordigers van de havens van Antwerpen en van Dakar hebben in de Senegalese hoofdstad een overeenkomst ondertekend over meer samenwerking tussen beide havens. 

In het akkoord zit een luik om het oudste deel van de haven van Dakar te vernieuwen middels investeringen uit Senegal en van private bedrijven uit de Antwerpse haven. Verder gaan Antwerpen en Dakar knowhow uitwisselen en komt er vanuit Antwerpen technische bijstand om de ontwikkeling van de haven van Dakar te ondersteunen. Dakar heeft de ambitie uit te groeien tot een grote regionale hub. Antwerpen is de eerste Europese haven richting Afrika, met marktaandelen tussen 50 en 60 procent.

Volgens Kristof Waterschoot, de verantwoordelijke voor internationale ontwikkeling van de haven van Antwerpen gaat het om een echt partneriaat met projecten op het vlak van vorming en gemeenschappelijke investeringen. ‘Het is geen beleefdheidsakkoord’ aldus Waterschoot. 

De ondertekening vond plaats tijdens het driedaags bezoek van premier Charles Michel en vicepremier Alexander De Croo aan het Afrikaanse land. “De Belgische expertise kan worden gevaloriseerd door investeringen om de infrastructuur te moderniseren en op die manier de economie, de levenskwaliteit en de stabiliteit van de regio in de hand te werken” zei premier Michel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.