Nieuws Antwerpen De Ideale Woning rijdt elektrisch

De Ideale Woning rijdt elektrisch

De Ideale Woning rijdt elektrisch

almatheaDe sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning kocht vijf elektrische auto’s. Die moeten bestaande dienstwagens vervangen. Het is er De Ideale Woning om te doen de verplaatsingen van het personeel duurzamer te maken. De parking van de hoofdzetel aan de Diksmuidelaan in Berchem werd voorzien van laadpalen. De Renault’s Zoë werden geleverd door de Garage Ooms uit Wilrijk.

Twee jaar geleden ging De Ideale Woning over tot de aankoop van 10 elektrische fietsen in de plaats van 2 nieuwe dienstwagens. De medewerkers van de huisvestingsmaatschappij gebruiken die fietsen voor korte verplaatsingen tijdens de werkuren.

Gert Eyckmans, directeur van De Ideale Woning: “De wagens gebruiken we voor de iets verdere dienstverplaatsingen of voor verplaatsingen waarbij materiaal moet meegenomen worden. De ritten met onze dienstwagens lenen zich uitstekend voor het gebruik van een elektrische auto. De afgelegde afstanden per dag vallen binnen hun bereik. De wagens kunnen na de kantooruren opgeladen worden, zodat ze de volgende dag met een volle batterij terug kunnen vertrekken.”

Op de parking van de hoofdzetel in Berchem werden laadpalen geplaatst. Het is de bedoeling om geleidelijk het volledige wagenpark te vervangen door elektrische wagens.

De Ideale Woning zet ook in op duurzame woon-werkverplaatsingen. Samen met het Provinciaal Mobiliteitspunt werd een Mobiscan uitgevoerd. Die gaf aan dat al 44 % van de woon-werkverplaatsingen bij de sociale huisvestingsmaatschappij met de fiets of het openbaar vervoer gebeurt. Dit goede resultaat kan nog beter. Voor de woon-werkverplaatsingen zijn de fiets of het openbaar vervoer voor slechts 2 van de 48 personeelsleden geen haalbaar alternatief voor de auto.

Gert Eyckmans: “We gingen bij onze medewerkers na welke maatregelen hen zouden stimuleren om de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken, naast de bestaande zoals fietsvergoeding en volledige terugbetaling van trein-, tram- of busabonnement. We onderzoeken nu of we bedrijfsfietsen met pechverhelping en onderhoud ter beschikking kunnen stellen. We bekijken ook waar we kleed- en doucheruimte kunnen voorzien en hoe we de verplaatsing van en naar het dichtstbijzijnde station of bushalte met de fiets aantrekkelijk kunnen maken voor onze medewerkers. Tot slot nemen we ook thuiswerken als mogelijke optie onder de loep.”

In samenwerking met Autopia sleutelt De Ideale Woning ook mee aan een project rond autodelen. Het heeft als doel sociale huurders te stimuleren om zich aan te sluiten bij bestaande autodeelgroepen of om zelf een groep op te starten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.