Nieuws Antwerpen De Lelie houdt stand tegen grote jongens

De Lelie houdt stand tegen grote jongens

De Lelie houdt stand tegen grote jongens

yohurtZuivelproducent De Lelie blijft het goed doen. In de harde concurrentieslag met de grote huizen haalt het bedrijf uit Kalmthout mooie cijfers.

Het is hun droom om met hun label De Lelie ooit eens de bekendheid te halen van zegmaar het Bolleke Koninck bv. Gert Mertens en Luc Bedeer maken verscheidene zuivelproducten als yoghurt en verse kaas aan. Ze halen daarbij hoog aangeschreven kwaliteitsnormen.

De Lelie
is destijds in 1932 in Ekeren opgestart door grootvader Bedeer die als melkventer van deur tot deur trok. Zijn producten waren al die jaren kwalitatief heel hoog aangeschreven. De Lelie werd zoveel als een vaste waarde waarbij de klanten wisten wat ze kochten. Kleinzoon Luc Bedeer en zijn schoonbroer Gert Mertens werken ondertussen verder in diezelfde traditie van vroeger. Waarbij ook voor hen kwaliteit de opperste norm blijft. De productie werd enkele jaren geleden wel overgebracht van Ekeren naar Kalmthout.

De markt is zeker niet makkelijk. Grote jongens als Nestlé en Danone wegen op de prijzen en dreigen de kleintjes uit de markt te duwen. De Lelie houdt echter flink stand, wint zelfs voorzichtig marktaandeel. “Onze grondstof, melk wordt nog altijd aangekocht in de onmiddellijke omgeving,” zei Luc Bedeer eerder tot de redactie.  “Wij letten er dus op dat wij ook vandaag de absolute kwaliteitsnormen van onze grootouders respecteren. Het loopt in dit opzicht best goed. Wij leveren nu aan verscheidene distributieketens, aan groothandelaars en aan individuele winkeliers. Wij hebben onze markt ondertussen uitgebreid tot heel Vlaanderen. Maar we willen verder doorgroeien. Vooral ook naar Wallonië. Ons Vlaams label De Lelie wordt in Charleroi of in Nijvel kennelijk net zo sterk geapprecieerd als in Vlaanderen zelf.”

Bij De Lelie werken vandaag 18 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.