Nieuws Antwerpen De Opleidingscoach en Manual.to bundelen krachten

De Opleidingscoach en Manual.to bundelen krachten

De Opleidingscoach en Manual.to bundelen krachten

SCHILDE – Twee organisaties met een grote expertise op het vlak van training en kennisuitwisseling, hebben besloten hun krachten te bundelen. Het gaat om leerexpert De Opleidingscoach uit Schilde en het Gentse Manual.to, ontwikkelaar van een softwaretool voor werkinstructies.

Zowel De Opleidingscoach als Manual.to werken voor organisaties met grote uitdagingen op het vlak van leren en ontwikkelen. Hun klanten zijn actief in zeer diverse sectoren zoals logistiek, productie, bouw, diensten, enzovoort. “We vullen elkaar goed aan”, vertelt Els Minner van De Opleidingscoach.

De Opleidingscoach focust op het leren en ontwikkelen van medewerkers. “De Opleidingscoach faciliteert duurzame kennisuitwisseling en kwaliteitsbewaking, onder andere door het maken van goede handleidingen. Bedrijven die hun medewerkers op meerdere locaties willen laten werken volgens dezelfde procedures, doen beroep op ons om hen bij het (her)ontwerpen en implementeren van werkinstructies te ondersteunen.”

Manual.to biedt met hun tool dan weer een unieke manier om werkinstructies professioneel, meertalig en zeer laagdrempelig aan te bieden aan alle medewerkers.

Gecombineerde dienstverlening

Vanaf nu bieden de partners ook een gecombineerde dienstverlening aan. Manual.to zorgt voor de tool, De Opleidingscoach begeleidt het proces. “Met deze samenwerking komen we tegemoet aan een vraag van heel wat bedrijven”, zegt Jorim Rademaker van Manual.to. “Met De Opleidingscoach als projectmanager kunnen we ervoor zorgen dat er draagvlak is voor de implementatie van de nieuwe werkmethode. Zo ondersteunen we het traject en nemen we eventuele weerstand weg.”

“We hebben dezelfde visie over goede, toegankelijke werkinstructies”, licht Els Minner toe. “Ze bieden directe, correcte en bruikbare ondersteuning op de werkplek. Goede werkinstructies sluiten aan bij de manier waarop werknemers het liefste leren: door het te doen. We weten dat goede handleidingen het werken op een gestandaardiseerde manier bevorderen en fouten reduceren. Kwaliteit en efficiëntie gaan omhoog en kosten dalen.“

Een eerste resultaat van het partnership is alvast te merken op 13 maart. Dan organiseren De Opleidingscoach, Manual.to en subsidiespecialist Xilon de gratis ontbijtsessie ‘Strategische leeracties, zo zijn ze haalbaar én betaalbaar’.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.