Nieuws Antwerpen De Opleidingscoach helpt bedrijven kostenbewust opleiden

De Opleidingscoach helpt bedrijven kostenbewust opleiden

De Opleidingscoach helpt bedrijven kostenbewust opleiden

opleidingOpleidingsadviseur Els Minner heeft haar eigen zaak opgestart. Na meer dan tien jaar in de branche achtte zij het moment gekomen om met De Opleidingscoach eigen lijnen uit te tekenen. Zij combineert daarbij een ‘soft’-HR met een commerciële ingesteldheid.

De Opleidingscoach richt zich tot bedrijven die geloven dat inzetten op menselijk kapitaal bijdraagt aan de groei van de onderneming. Els Minner denkt daarbij samen met bedrijven na over hoe ze optimaler kunnen opleiden. Dit houdt in dat opleidingen inhoudelijk onder de loep worden genomen. Maar er wordt ook gekeken of een opleiding effectief nodig is, al dan niet in die vorm. Begeleiding, coaching, meter- en peterschapprojecten, een ideaal onthaalbeleid en een aangepaste manier van leidinggeven zijn mogelijke elementen die ook bijdragen aan de ontwikkeling en de prestaties van medewerkers.

Volgens Els Minner “plannen organisaties jaarlijks heel wat opleidingen in maar hebben ze niet altijd de tijd en de ruimte om na te gaan wie de beste leverancier is, wat de exacte inhoud is en of de prijs/kwaliteit verhouding voldoet aan wat ze zoeken. Hierin kunnen wij hen ondersteunen. Bij De Opleidingscoach gaan we zelfs nog een stap verder: we bespreken met het management welke richting het uit wil met het bedrijf en hoe de ontwikkeling van het personeel hiertoe kan bijdragen. Daarbij verliezen we natuurlijk het individueel talent en de individuele behoeften niet uit het oog.’

De start-up uit Schilde biedt verscheidene korte adviestrajecten aan. “De Opleidingscoach screent bestaande opleidingsplannen en gaat na waar men op het vlak van tijd en geld kan optimaliseren. We brengen tevenst de ontwikkelingsbehoeften in kaart: zowel vanuit de organisatie als vanuit het individu. In ons adviestraject ondersteunen wij de bedrijven, afhankelijk van de behoeften, enkele uren per maand op vlak van vorming, training en opleiding én de registratie ervan. We zetten tevens
een geïntegreerd ontwikkelingstraject op poten dat past binnen uw commercieel en HR-beleid. We schakelen in dit opzicht docenten en coaches in die passen binnen de behoeften en de cultuur van de organisatie.”

Els Minner is de enthousiaste kracht achter De Opleidingscoach. Zij heeft een tiental jaar ervaring in de opleidingswereld en kent het reilen en zeilen van deze sector als de beste. Ze werkte voorheen bij de huidige Antwerp Management School, bij Centea en bij Syntra AB. Vanuit haar ervaring als opleidingsadviseur en verkoper van opleidingen op maat van bedrijven, zette zij dit initiatief op: ‘Ondanks de uitdagingen die bedrijven vandaag kennen om medewerkers aan te trekken en te houden én om de concurrenten te willen voor zijn, merk ik dat bedrijven soms weinig nadenken over wat ze met hun opleidingsbudgetten doen. En net daar ligt de sleutel tot een succesvolle markt- en concurrentiepositie.’

Uiteraard werkt De Opleidingscoach bij zijn eigenlijke opleidingscursussen met freelancers. Tot het pakket opleidingen behoort bv. leiding geven, persoonlijk netwerken, time management, office opleidingen enz.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.