Nieuws Antwerpen De Piétrain gaat weer open

De Piétrain gaat weer open

De Piétrain gaat weer open

pîétrainHet failliete restaurant De Piétrain krijgt een doorstart. Marc Winant gaat achter het fornuis staan en wil het gerenommeerde restaurant in de Antwerpse Lange Lobroekstart weer een toekomst geven. Marina Francken, de vroegere uitbaatster gaat trouwens mee een handje helpen.

De Piétrain heeft een sterke reputatie als vleesrestaurant. Antwerpenaars en mensen uit de brede omgeving gingen er vooral biefstuk met friet eten. Marina Francken was al die jaren de gevierde uitbaatster. Het restaurant in de buurt van de Antwerpse slachthuizen zat elke dag lekker vol. Tot het noodlot toesloeg en Marina overvallen werd. Een tiger kidnapping met nogal wat geweld. Ze hield er een heuse shock aan over. Een en ander leidde tot een sluiting en finaal zelfs tot een faillissement.

Marc Winant ging nu de uitdaging aan om het gevierde restaurant uit het faillissement te halen en per 9 maart e.k. weer op te starten. Marc Winant is een bekende restaurantuitbater die in de regio rond Antwerpen al verscheidene bloeiende zaken leidde. Telkens met evenveel succes. “Ik zwoer ooit de dronkenmanseed dat ik nooit meer een nieuw restaurant zou opstarten maar voor de Piétrain ga ik die dure eed toch breken”, zegt hij enthousiast. “Dat icoon kunnen we toch niet verloren laten gaan? Daar moeten we iets aan doen. Verscheidene van mijn beste vrienden hebben me daartoe aangemoedigd en inderdaad: we gaan op maandag 9 maart weer open.”

De nieuwe exploitant heeft Marina Francken overigens gecontacteerd en er haar toe bereid gevonden om ook geregeld nog eens aan de slag te gaan in haar vroeger restaurant. “We gaan trouwens niets veranderen aan het concept. Het interieur zal hetzelfde zijn. Alles blijft wat het was. Wij gaan alleen nog een extra accent leggen op een aantal typische Antwerpse streekproducten. Gerookt paardenvlees bv, gerookt ossenvlees, water van Ordal, likeur Elixir d’Anvers enz. Onze gerechten blijven allemaal gerechten in de pan maar om de gezondheidsfreaks even tegemoet te komen gaan we ook een houtskoolgrill installeren.”

Marc Winant kun je bereiken op 0471/864148

Foto: Ook Marina Francken gaat weer aan de slag in haar vroeger restaurant.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.